Workshop: Zwart-witbewerking (7 en 14 oktober)

Workshop: Zwart-witbewerking (14 oktober)

Julian 2275
Wil jij leren om knallende zwart-witbewerkingen te maken? Meld je dan aan voor de Masterclass: Zwart-witbewerking van Adobe Certified Expert Piet van den Eynde op 14 oktober. Bovendien krijg je een door Piet gemaakte zwart-witbewerking van een door jouw ingezonden foto op posterformaat mee naar huis en een uitgebreid eBook om alles nog eens na te lezen.

In de Masterclass Zwart-witbewerking leer je alles wat je nodig hebt om de meest spectaculaire zwart-witconversies te maken met behulp van Lightroom, Photoshop en speciale plug-ins. Om je alle kneepjes van het vak bij te brengen hebben we een dagvullend programma samengesteld waarin zowel de techniek, de afwerking en de workflow aan bod komen

Masterclass Zwart-witbewerking

  • Datum: 14 oktober 2012
  • Tijd: 11.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: MMC, Rijswijk, Zuid-Holland
  • Docent: Piet van den Eynde (Adobe Certified Expert)
  • Inclusief gratis omzetting in zwart-wit en posterafdruk van een van je foto's
  • Inclusief eBook over zwartwit-fotografie
  • Luxe lunch, koffie, thee en fris inbegrepen
  • Er wordt gewerkt met Lightroom 4 / Adobe Camera Raw 7 en Photoshop, aangevuld met plug-ins waaronder Silver Efex Pro van Nik Software
  • Kosten: € 159,95
  • Klik hier om je aan te melden

Geavanceerde technieken

Zonder technische kennis ben je nergens, dat weet je als fotograaf maar al te goed. Maar wat zijn nou de do’s en don’ts van zwart-witconversie, welke methodes in Lightroom, Adobe Camera Raw en Photoshop kun je gebruiken en welke plug-ins zijn nuttig? Onze expert legt het je allemaal uit. Ook gaat hij in op geavanceerde technieken zoals exposure blending, het gebruik van HDR en pseudo-HDR voor een groter dynamisch zwart-witbereik en digitaal doordrukken en tegenhouden (dodge en burn) in de verschillende bewerkingprogramma’s. Leer tijdens de masterclass hoe je op verschillende manieren kaders en randen en filmkorrels toevoegt, hoe je een beperkte scherptediepte simuleert en hoe analoge filmsimulatie via plugins werkt. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de ‘tinting en toning’ van je foto.

Gevorderde technieken
Van begin tot eindresultaat, in de workshop legt Piet van den Eynde je het hele proces uit

Workflow

Met Lightroom presets kun je sneller mooie resultaten bereiken en maximale flexibiliteit verkrijg je door niet-destructief te werken met Smart Objects. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat leer je tijdens de cursusdag waar je docent tot slot uitgebreid ingaat op het afdrukproces. Want afdrukken kan met verschillende papier-types en printprofielen.

Kortom: wil jij knallende zwart-witfoto's omzetten en afdrukken? Doe dan mee en schrijf je in!