Videotutorial: Beginnen met fashionfotografie

Videotutorial: Beginnen met fashionfotografie

Senta Bemelman 490
In de fotografiewereld kun jij je specialiseren in een bepaald genre. Heb jij ambities om je te verdiepen in fashionfotografie, kijk snel deze videotutorial!

Bij fashionfotografie werk je met modellen. Dit vergt veel creativiteit en een unieke stempel. Ontwikkel een eigen stijl. Wissel zwart-witfotografie af met kleur en verken studiofotografie en fotografie op locatie met natuurlijk licht.

Verhaal

In de modefotografie is het verhaal belangrijk om de kleding tot leven te laten komen. Kies de achtergrond goed en zorg dat alles wat je in beeld ziet, het verhaal ondersteunt. Geef je model duidelijke uitleg van het verhaal dat je over wil brengen, zodat hij of zij dit kan uitbeelden. Stuur hem of haar ook tijdens het fotograferen. Heb jij al een paar mooie fashionfoto's geschoten? Deel deze in onze Gallery

Commercieel of editorial

Er is een groot verschil tussen commerciële fotografie en een editorial. Commerciële foto’s zijn vaak simpel en worden puur gemaakt voor de verkoop van een kledingstuk of accessoire. Bij editorial-fotografie draait het niet om de massale verkoop van het kledingstuk. De cliënt is erg anders. Wanneer je zogeheten ‘high fashion’ fotografeert, benader je een andere doelgroep die meer geld te besteden heeft. De kleding is duurder en unieker. Het wordt aangepast op de drager en iet in algemene maten gemaakt.

In de onderstaande videotutorial word uitgebreid ingegaan op fashionfotografie en hoe je hiermee aan de slag gaat.


 

 

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta