Wat heb je nodig voor een succesvolle vlog?

Wat heb je nodig voor een succesvolle vlog?

Redactie 1030
Vloggen wordt steeds populairder en daarmee een steeds belangrijkere manier om een groot publiek te bereiken. We vinden deze 'video weblogs' in veel verschillende vormen en maten: van een simpel 'dagboek' van de vlogger over het dagelijks leven, tot uitgebreide avonturen, gefilmd in een documentaire-achtige stijl. De apparatuur om kwaliteitsvlogs te produceren wordt steeds betaalbaarder, maar wat heb je precies nodig? Wij hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Ideale camera's om mee te vloggen

Welke camera het meest voor jou geschikt is, ligt natuurlijk aan je onderwerp en manier van vloggen. Zit je vaak binnen en blijft het bij simpele shots? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een spiegelreflex- of systeemcamera, die de meeste professionele vloggers gebruiken. Deze camera's beschikken tegenwoordig over uitstekende videomogelijkheden en zijn ook zeer geschikt om af en toe een foto mee te maken.

Handig, zeker als je naast je vlog, een blog of website bijhoudt. Ook biedt het gebruik van een spiegelreflex- of systeemcamera de mogelijkheid om meerdere lenzen te gebruiken, waarbij ook handmatig kan worden scherp gesteld. Door het gebruik van lenzen die je handmatig scherp kunt stellen, is het mogelijk om het publiek door middel van een mooie scherptediepte precies naar het onderwerp in de video te leiden. Tot slot presteren deze camera's vaak beter bij weinig licht dan een simpele camcorder, waardoor ook filmen bij schemering of in een donkerdere kamer een optie is.

Tekst: Maarten Jacobi

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie