4 tips om bekend te worden met fotografie

4 tips om bekend te worden met fotografie

Redactie 387
Als beginnende fotograaf is het belangrijk dat je bekend wordt in de fotowereld. Als je bekend wordt krijg je meer opdrachten en meer opdrachten staan gelijk aan meer ervaring waardoor je steeds beter wordt. Omdat bekend worden niet zomaar iets is wat je in een dag doet hebben we vier tips op een rijtje gezet zodat je precies weet hoe je dit moet aanpakken.

Unieke foto's maken je bekend

Het maken van saaie foto's maakt ze niet intressant voor mensen waardoor je minder worden gezien. Als je wilt dat je foto's worden gezien en je bekend wordt moet unieke foto's maken. Dit betekent ook dat je uit je comfort zone moet stappen. Hoe unieker de foto's des te meer aandacht ze krijgen.

Ga naar fotowedstrijden en evenementen

Mee doen aan fotowedstrijden of naar foto evenementen gaan is een top manier om bekend te worden met je fotografie. Natuurlijk krijgt de foto van de winnaar de meeste aandacht maar ook de foto's van de deelnemers worden zeker gezien. Offline en online zijn verschillende wedstrijden te vinden waar je aan mee kunt doen. Door hier aan mee te doen krijg je ook meer ervaring met fotograferen. Lees wel van te voren de voorwaarden waar je je aan moet houden om mee te kunnen doen.

Maak een blog of website voor meer bekendheid 

Alles gaat tegenwoordig online dus ook het delen van jouw talent. Deel je website via sociale media voor meer aandacht. het gaat tijd kosten voor je echt een groot publiek hebt bereikt maar het is het wel waard. Zorg dat je website er netjes en strak uitziet zodat de bezoekers van je site een duidelijk beeld hebben van wat je wel en niet kan. Wees actief op je website. Meer tips voor een goede website lees je hier.

Mond op mond reclame

Naast alle digitale reclame is het ook belangrijk dat je ook lokaal reclame maakt. Je uiteindelijke doel is natuurlijk om betaalde opdrachten te doen. Laat je werk aan familie en vrienden zien zodat zij je kunnen adviseren aan andere. Kleine kunsthallen staan soms open om werk van nieuwe artiesten ten toon te stellen. Probeer hier gebruik van te maken. Mond op mond reclame zorgt voor de beste nieuwe klanten. 

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie