Uitslag fotowedstrijd 'Smartphone-fotografie'

Uitslag fotowedstrijd 'Smartphone-fotografie'

Julian 2942
In de fotowedstrijd 'smartphone-fotografie' gingen we op zoek naar de mooiste foto's gemaakt met een telefoon. Dit is immers de camera die je vrijwel altijd bij je hebt en je in staat stelt om op ieder moment een foto te maken. We kregen veel creatieve inzendingen binnen, vandaag maken we de drie winnaars bekend!

Smartphones zijn tegenwoordig in staat om behoorlijk goede foto's te maken. Bovendien zijn er tal van apps beschikbaar om je foto's op je mobiel nog eens flink te bewerken. We waren benieuwd naar de smarphone-kunsten van onze lezers dus vroegen we jullie om je beste foto's gemaakt en bewerkt met een telefoon in te sturen.

We kregen veel fraaie inzendingen binnen, variërend van creatieve snapshots en mooie vakantiefoto's tot uitgebreide fotobewerkingen. Dit zijn de drie winnende foto's. Onze hartelijke felicitaties aan de winnaars, maar ook onze dank aan alle deelnemers!

Hoofdprijs: Jacco van den Hoven

De hoofdprijs gaat naar Jacco van den Hoven. Hij maakte deze indrukwekkende landschapsfoto op de Faeröer Eilanden. Een van de meest rustgevende plaatsen ter wereld, met een bewonertal van zo'n twintig mensen, schrijft hij in het bijschrift. Die rust heeft Jacco fraai vastgelegd in deze foto.

Het levert hem de zeer compacte Sony HDR-AZ1VR met Remote Kit op, beschikbaar gesteld door FotoBooms. Deze kleine actioncam filmt in full-hd-resolutie, kan spectaculaire slowmotion-opnames maken en komt inclusief een polsband, voorzien van een scherpje, die werkt als draadloze afstandbediening.

Foto: Jacco van den Hoven
Foto © Jacco van den Hoven

Tweede prijs: Carmen Chan

Je zou het misschien niet zeggen, maar deze close-up-foto is echt gemaakt met een smartphone. Telefoons zijn behoorlijk goed in het maken van opnames van dichtbij. Carmen Chan heeft daar goed gebruik van gemaakt met deze fraaie foto als resultaat.

Foto: Carmen Chan
Foto © Ca Wai (Carmen) Chan

Het levert haar de tweede prijs op: een LanParte HHG-01 drie-assige gimbal. Dat klinkt ingewikkeld, maar het werkt eenvoudig: je klemt je smarpthone of GoPro-camera vast in een van de meegeleverde houders, zet de gimbal aan en vervolgens maak je professioneel ogende vloeiende video's dankzij de elektronische beeldstabilisatie.

Derde prijs: Ab van Eerten

Ab van Eerten is flink aan de slag gegaan met fotobewerkings-apps. De bewerking past goed bij de roestige industriële setting van de foto.

Foto: Ab van Eerten
Foto © Ab van Eerten

We belonen Ab met de derde prijs: de MeFoto SideKick 360. Dit is een handig hulpmiddel voor de fanatieke smartphonefotograaf: je klemt eenvoudig je telefoon in de houder, deze bevestig je vervolgens op je statief of monopod, of je zet 'm op een vlakke ondergrond, vervolgens kun je haarscherpe foto's maken.

Prijzen smartphone-fotografie

Met dank aan FotoBooms en FotoVideoRetail voor het beschikbaar stellen van de prijzen.