Uitleg bij de foto: Mirjam Cornelissen

Ymke Frijters 2050
Mirjam Cornelissen zag op internet wat gave foto's van cd's met druppels erop. 'Dat kan ik ook!', dacht ze. Met een roze ordner zorgde ze voor het kleureffect. Wil je dit zelf ook proberen? Mirjam legt uit hoe ze de foto maakte.


Foto: Mirjam Cornelissen

  • Camera: Nikon D3100
  • ISO: 100
  • Sluitertijd: 1/60
  • Diafragma: f/5
  • Brandpunt: 105mm

''Wauw dat is gaaf, dat wil ik ook proberen!', was mijn eerste gedachte toen ik op een website foto's zag staan van cd-tjes in combinatie met druppels. Ik heb dus op een vrije dag mijn macrolens gepakt, een cd neergelegd en een pipetje gevuld met water. Voor het kleureffect heb ik er een roze ordner achter gezet, waardoor het cd'tje mooi roze oplichtte. Ik heb een laag diafragma aangehouden voor de nodige scherptediepte, maar net hoog genoeg zodat de omvang vande cd nog zichtbaar was. Het scherptepunt heb ik op één druppel gelegd. De cd lag vlak bij het raam, zodat naast het roze van de ordner ook de weerkaatsing van het zonlicht reflecteerde. Zo werden er dus meerdere kleuren zichtbaar. Tevens heb ik gebruik gemaakt van indirect flitsen, (dat wil zeggen dat je de flitser niet direct op het onderwerp richt, maar bijvoorbeeld op het plafond, red.) om nog een extra glinstering te krijgen.'

Tips van Mirjam

  • Less is more!
  • Zie je foto's op een website staan waardoor je getriggerd wordt? Denk dan niet dat je dat zelf niet kunt, probeer het gewoon uit.
  • Indien macrofoto's maken je favoriete bezigheid is, investeer dan in een macrolens. Je zult hier zeker geen spijt van krijgen.
  • Fotograferen is spelen met licht! Kijk dus hoe het licht valt op het onderwerp dat je graag op de foto wilt zetten en verander eens van standpunt.
  • Je kunt de simpelste voorwerpen fotograferen voor de meest verrassende resultaten; zoals dit cd-tje.

Mirjam Cornelissen (39) uit Escharen

'Mijn passie voor fotografie is ontstaan in mijn jeugd. Na jaren met een analoog fototoestel te hebben gefotografeerd, ben ik zo'n tien jaar geleden overgestapt naar mijn eerste digitale spiegelreflexcamera. In eerste instantie om verre reizen op een mooie manier vast te leggen en daar mooie fotoboeken van te maken. De laatste jaren focus ik me ook steeds meer op close-ups, macrofotografie en portretten (mens en dier). Op dit moment heb ik een Nikon D3100, maar nu ik in september aan de Fotovakschool ben gestart, wil ik een professionele camera aanschaffen. Door de vele goede reacties op mijn foto's en door het positieve 'pushen' van een andere fotograaf, heb ik dit jaar deze stap durven zetten en heb ik me ingeschreven. Hoe heerlijk is het als je van je hobby je beroep kunt maken? Ik wil dit graag naast mijn huidige werk gaan oppakken, dat wordt dus een mooie nieuwe uitdaging. Om te kijken hoe mijn foto's worden beoordeeld door anderen en om nog meer tips, tricks of bevestiging te krijgen, zet ik mijn foto's op verschillende fotosites. Daarnaast heb ik ook een eigen website en op Facebook een bedrijvenpagina.'

afbeelding van Ymke Frijters
Door:

| Redacteur

Bekijk alle artikelen van

afbeelding van gucci handbags

gucci evening shoes sale Uitleg bij de foto: Mirjam Cornelissen | DIGIFOTO Starter