Tip van de dag 11 juni: haal je verloren foto’s terug

Tip van de dag 11 juni: haal je verloren foto’s terug

Nadja Geskus 585
Het kan soms erg lastig zijn om met iets nieuws te beginnen. Zo ook fotografie. Daarom geven wij jou in deze rubriek elke dag een tip om verder te komen met fotografie en om je te stimuleren om er mee door te gaan. De tip van vandaag: haal je verloren foto’s terug.

Daar sta je dan, bij een belangrijke opdrachtgever en je kaartje zit vol. Even snel formatteren. Thuis kom je er alleen achter dat je precies het verkeerde kaartje hebt geformatteerd! Alle foto’s die erop stonden had je nog niet op de computer over gezet. Flink balen! Maar het is nog op te lossen!

Defect

Los van het feit dat je zelf de foto’s van je kaartje kunt wissen, kan je geheugenkaartje ook defect raken en zo kun je ook je foto’s kwijtraken. Zodra je het kaartje in je computer stopt, zal het kaartje niet herkend worden. De oorzaak is vaak een beschadigd indexbestand. Ook met een beschadigde kaart kun je alsnog je foto’s terug laten halen.

Tip van de dag 11 juni: haal je verloren foto’s terug

De kans is klein dat als je kaartje echt heel erg beschadigd is, dat je dan je foto's nog terug kan krijgen. 

Oplossing

Er zijn verschillende bedrijven die verloren foto’s terughalen, maar het kost natuurlijk wel wat. PhotoRescue haalt verwijderde of beschadigde foto’s terug van je kaart en zorgt dat de bestanden weer goed werken. Niet elke foto is echt terug te halen, maar zodra de demoversie aangeeft dat er foto’s terug te halen zijn van je kaart, dan kun je de foto’s ook echt op volledige grootte terug krijgen. Mocht dit in uitzonderlijke gevallen toch niet zo zijn, krijg je je geld gewoon terug.

Voorkomen

Het is fijn dat er oplossingen zijn om je verloren foto’s terug te halen, maar laten we wel eerlijk zijn: voorkomen is beter dan genezen! Check daarom ook echt goed of je de foto’s al op je computer hebt gezet!

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja