Sony Cyber-shot HX50V en HX50

Sony lanceert Cyber-shot HX50V en HX50

EleniHoefsloot 4835
Sony komt met twee nieuwe en vrijwel identieke compactcamera's , de Cyber-shot HX50V en de HX50. De camera's hebben een 20.4-megapixelsensor en ingebouwde beeldstabilisatie. De optische zoom laat je dertig keer inzoomen.

Het verschil tussen de twee camera's zit hem in gps, deze is wel aanwezig in de HX50V en niet in de HX50. Ook het prijskaartje is niet hetzelfde, de HX50V kost twintig euro meer (440 euro in plaats van 420 euro). Omdat de specificaties op gps na hetzelfde zijn voor beide camera's, hebben we het in dit artikel voor het gemak over de HX50.

Specificaties

Sony geeft aan dat de HX50 's werelds kleinste en lichtste digitale camera met optische zoom van dertig keer of meer is. De camera weegt inclusief batterij en geheugenkaart 272 gram. Dat is handig, de camera past net als je smartphone in je broekzak, maar biedt meer dan de camera van je telefoon. De 30x-optische zoom bijvoorbeeld. Hierdoor kan je van grote afstand toch foto's maken. Het torentje op de kerk of de persoon aan de andere kant van de straat fotograferen is geen probleem. Dankzij de ingebouwde beeldstabilisatie blijven de foto's bij volledig inzoomen toch scherp. De camera is voorzien van een high-speed autofocus-functie. Bij volledig inzoomen is de autofocus dubbel zo snel als bij zijn voorganger. Vluchtige momenten zijn dus sneller vast te leggen.

Wifi

De foto's die je schiet kun je meteen delen van familie en vrienden, de camera bevat namelijk ingebouwde wifi. De beelden kunnen draadloos naar een tv of pc gestuurd worden of via je smartphone meteen op social media worden gedeeld. Verder is het ook mogelijk om in full hd te filmen met de HX50. Vergeleken met zijn voorgangers in de HX-serie is de batterij van de HX50 kleiner. Volgens Sony kunnen er vierhonderd foto's worden geschoten met een keer laden, wat gelijk staat aan ongeveer tweehonderd minuten.

Bestellen

De HX50 wordt vanaf mei 2013 geleverd. De camera is beschikbaar in zwart of zilver. De Sony Cyber-shot HX50V kost 440 euro inclusief BTW, de HX50 420 euro.

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur bij Clipboard Publishing

Bekijk alle artikelen van Eleni