Paddenstoelenfotografie!

Paddenstoelenfotografie!

Aäron Nasarany 297
Paddenstoelen, in de herfstperiode komen ze in grote groepen boven de grond uit. Dit geeft niet alleen een herfstachtig gevoel, maar is ook perfect om eens door je knieën te zakken en hier mooie foto's van te maken.

Seizoensgebonden

Paddenstoelenfotografie is seizoensgebonden aangezien ze pas in de maand september en oktober uit de grond schieten. In de herfst- en wintermaanden is het lekker koel, donkerder en vaak vochtiger. Ideale weersomstandigheden voor de paddenstoel!
Paddenstoelen zitten vaak onder de modder en bladeren. Om de paddenstoel in zijn volle glorie te laten zien, is het dus vaak handig om de paddenstoel eerst schoon te maken. Zorg er wel voor dat je de natuurlijke blik blijft houden.

Close-up

Om de paddenstoelen dichterbij te halen kun je, je verdiepen in macrofotografie. Als je fotografeert met een spiegelreflexcamera kun je er een macrolens gebruiken. Zorg ervoor dat je ook op ooghoogte fotografeert zodat je een ander beeldt krijgt dan de standaardfoto’s. 

Statief

Paddenstoelen vindt je vaak op donkere plekken of plekken waar je ze niet verwacht. Door te fotograferen in weinig licht, is het handig om een statief te gebruiken om de camera te stabiliseren.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron