Lichtgevende paddenstoelen fotograferen

Sterre Hartjes 508
Het is moeilijk te ontkennen maar het is toch echt herfst. Veel fotografen rennen naar de bossen voor de mooiste foto's. Alle foto's uit het bos gaan veel op elkaar lijken maar met deze lichtgevende paddenstoelen springen jouw foto's er echt uit!

 

 

In de video vertelt fotograaf Christian Möhrle hoe hij deze magische paddenstoelen fotografeert en bewerkt. Om te beginnen heb je naast een camera een zaklamp en statief nodig. De camera hou je zo laag mogelijk bij de grond zodat je de onderkant van de paddenstoel deels op de foto hebt staan. Dit geeft het mooiste effect. Omdat je meerdere foto's over elkaar gaat zetten bij de bewerking is het handig om te werken met een trigger. Op deze manier weet je zeker dat de camera niet beweegt zodat alle foto's precies over elkaar passen.

Fotograferen van de paddenstoelen

Fotografeer de paddenstoelen op de manier hoe jij wilt. Christian fotografeert ze iets donkerder dan normaal zodat het lichtgevende effect beter wordt. Fotografeer de paddenstoelen nu met een langere sluitertijd en schijn met je zaklamp op de paddenstoelen. Probeer zo dicht mogelijk op de paddenstoel te schijnen zodat het licht door de paddenstoel heen schijnt. Het is niet erg als je hand en telefoon op de foto staan omdat dit niet te zien is na de bewerking.

Bewerken van de paddenstoelen

Christian begint met het bewerken van de foto's in Lightroom. Daarna selecteert hij de juiste foto's en worden deze foto's geopend in Photoshop. In Photoshop voeg je aan de lagen met de lichtgevende paddenstoelen een masker toe. Door op Ctrl + I de klikken keer je dit masker als het ware om. Teken vervolgens de juiste belichte plekken terug in de foto. Hierna is het een kwestie van het bewerken van het geheel en genieten van het magische resultaat.

Lees ook: 5 tips voor herfst fotografie