Oplossende pillen in beeld gebracht

Oplossende pillen in beeld gebracht

Fokelien Broekstra 514
Als jij een pijnstiller neemt tegen de hoofdpijn of een vitaminetablet om niet ziek te worden, het maakt allemaal niet uit, elk pilletje dat je inslikt lost op. Ben Ouaniche van ‘Macro Room’ wilde er achter komen hoe z’n proces er precies uitziet. Hij maakte er daarom een timelapse van.

Opstelling

De opstelling voor dit experiment is erg simpel.  Een klein aquariumbakje wordt gevuld met water op kamertemperatuur. Vervolgens word het pilletje in een laboratoriumschaaltje gelegd. Met een knijper aan het schaaltje wordt het pilletje onderwater gebracht en dan begint het wachten.  

Tijd

Het maken van een timelapse van oplossende pillen is niet in een paar minuten gebeurd. Bij sommige pilletjes kan dit proces wel tien uur duren. Vaak moet daarna het proces verder opgang geholpen worden door het water te verwarmen. De pilletjes zijn ontworpen om op te lossen in een warme maag. Daarom moet het water soms iets opgewarmd worden om het proces verder te laten verlopen.

In je buik

De beelden lijken wel science-fiction.  Maar dit proces vindt ook plaats in jouw buik. Alle pilletjes die je als mens inslikt lossen uiteindelijk volledig op in je maag. Het levert in ieder geval een bijzonder beeld op, wat een pilletje inslikken opeens een heel stuk bijzonderder maakt.

Macro Room

Macro Room is een YouTubekanaal met een bijzonder veelbelovend concept. Macro Room maakt macrovideo’s van alledaagse dingen om ze op die manier bijzonder te maken. 'Ik ben gek op macrofotografie, timelapse video's en alles wat het mogelijk maakt op beelden te zien die met het blote oog onmogelijk zijn om waar te nemen', aldus Ben Ouaniche, oprichter van de Macro Room.

Voor meer informatie kun je kijken op het YouTubekanaal en de facebookpagina van Macro Room.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien