Muziek draaien tijdens een fotoshoot

Muziek draaien tijdens een fotoshoot

Fokelien Broekstra 355
Is het bij jou stil in de studio of heb je een achtergrond muziekje aanstaan? Achtergrondmuziek is belangrijk voor je modellen. Ze ontspannen eerder en voelen zich daardoor eerder op hun gemak.

Apparatuur

Heb jij alleen een telefoon, tablet of iPod? Dat maakt niks uit. Je koopt er een draagbare luidspreker bij en je bent voorzien van een leuk geluidssetje. Ook een radiootje is handig. Zolang er maar wat op de achtergrond aan kan staan.

Klant is koning

Je kan een afspeellijst maken met jou favoriete muziek, maar dit zorgt er alleen voor dat jij jezelf op je gemak voelt. Vraag een klant naar wat voor muziek hij of zij leuk vindt. Waarschijnlijk krijg je te horen dat dit de muziek is die ze ook in hun auto op de radio horen of dagelijks op hun werk voorbij horen komen. Pas jezelf hier op aan.  

Geen ongemakkelijke stiltes

Doordat jij een achtergrondmuziekje aan hebt staan in de studio is het niet erg als er even een rustpauze zit tussen het praten. Het muziekje breekt de ongemakkelijke stiltes. Dit is fijn voor jou en voor je model. Als het stil is voelen mensen zich immers verplicht om te gaan praten.

Wat voor muziek heb jij als achtergrondmuziek opstaan bij je fotoshoot?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien