Leren: het filmen van een bruiloft

Leren: het filmen van een bruiloft

Aäron Nasarany 909
Film en fotografie zijn twee beste vrienden. Film bestaan tenslotte uit miljoenen foto’s die super snel achter elkaar worden afgespeeld. In dit artikel geven we je tips hoe je een bruiloft kan filmen.

Storytelling

Waar fotografie stopt, gaat film verder. Bij het filmen denken we in scènes en hoe we die verschillende scènes aan elkaar gaan knopen tot een goed lopend verhaal. Net als bij fotografie staat storytelling centraal bij het maken van de beelden. Het vertellen van een verhaal is misschien wel belangrijker dan het kennen van de basistermen. Alhoewel, het ontwikkelen van een juiste denkwijze en het kennen van de basistermen vaak hand in hand gaan. Dat maakt het beroep als fotograaf en videograaf zo bijzonder. Wij vertellen verhalen door in te spelen op verschillende zintuigen. Zo ook bij het filmen van een bruiloft.

Bruiloft

De dag van het huwelijk is voor velen de mooiste dag van hun leven. Bij een huwelijk zal de drank rijkelijk vloeien en spelen emoties een grote rol. Tranen van blijdschap en vreugde. Een ideale kans om als videograaf jouw talent te gebruiken en het verhaal te vertellen. Vaak mist het bruidspaar momenten die je op een video prachtig weet vast te leggen. Hierdoor ontgaat hun niks meer. Bekijk de video hieronder waar filmmaker Rob Nelson tips en adviezen geeft hoe je de mooiste bruiloft video kan maken!

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron