Instagramfoto’s niet meer alleen vierkant

Joni Hendrix 1127
Heb je een mooie liggende foto gemaakt en wil je deze delen op Instagram? Helaas moet je dan óf een vierkante uitsnede maken óf randen om de foto plaatsen. Jammer, want zo komt je foto niet meer zo goed uit de verf. Gelukkig is hier nu een einde aangekomen, want een update van Instagram zorgt ervoor dat je nu ook staande en liggende foto’s en video’s toe kunt voegen.

Sinds de lancering in 2010 was het alleen mogelijk om vierkante foto’s op Instagram te plaatsen, daar is nu dus een einde aangekomen. De update kondigt Instagram aan in een blogpost. Natuurlijk blijft het ook nog mogelijk om de bekende vierkante uitsnede te maken, want het is stiekem toch wel leuk om je foto zo te maken dat hij perfect tot zijn recht komt in het vierkantje. Maar deze update is wel heel fijn als je een mooie liggende of staande foto gemaakt hebt en een vierkante uitsnede niet mooi is.

Instagram 7.5

Zowel de Android- als iOS-versie van Instagram krijgt een update naar versie 7.5. Met een knopje dat op de foto komt, kun je kiezen voor een ander formaat. Dit werkt prima en zo kun je de gewenste vorm voor je foto kiezen. De foto’s op je profielpagina blijven wel vierkant. Als je fotografeert of filmt vanuit de app, kun je alleen nog maar vierkant schieten, dus alleen foto’s en video's die je niet in de app maakt, kun je in een ander formaat uploaden.