Foto's voor Kinderpostzegelactie gemaakt in Ethiopië

EleniHoefsloot 1336
Al 65 jaar gaan kinderen uit groep zeven en acht de deuren langs om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopen voor Stichting Kinderpostzegel. Ieder jaar schiet een andere fotograaf de foto's voor op de postzegels. Dit jaar is dat de wereldberoemde fotograaf Anton Corbijn.

De Nederlandse fotograaf Anton Corbijn is vooral bekend vanwege zijn foto's van rockartiesten. Ook maakte hij twee films: Control, over het leven van de Britse zanger Ian Curtis van de groep Joy Division en The American, een thriller met George Clooney in de hoofdrol.

Laat kinderen leren

Anton Corbijn bezocht begin van deze maand Ethiopië, om schoolgaande kinderen te fotograferen die straks op de postzegels te zien zullen zijn. Het thema van de Kinderpostzegelactie 2013 is 'Laat kinderen leren'. Volgens de organisatie zijn er wereldwijd meer dan honderd miljoen kinderen die niet naar school gaan.


Fotograaf: Frank van Geelen

De reis naar Ethiopie was voor Anton Corbijn onvergetelijk. 'Het idee om elk kind de kans te geven haar of zijn potentieel te vinden, te onderzoeken en te verwezenlijken is zeer waardevol.' Hij hoopt dat deze reis daar iets aan bij kan dragen. 'Dan is de reis naar Ethiopië voor mij echt geslaagd.'

Projecten

Stichting Kinderpostzegels helpt kinderen in Nederland en in ontwikkelingslanden. Met de opbrengst van de actie worden honderden projecten gesteund. Vanaf 25 september gaan kinderen van groep zeven en acht de deuren langs om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopen. Vorig jaar deden 200.000 kinderen van vijfduizend basisscholen mee met de actie.

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur bij Clipboard Publishing

Bekijk alle artikelen van Eleni