Fotografeer beter met jouw iPhone 7 (plus)

Fotografeer beter met jouw iPhone 7 (plus)

Senta Bemelman 294
Smartphonefotografie is een goed alternatief op dagen waarop je jouw camera thuis hebt laten liggen. Met deze tips maak je nog betere foto’s met jouw iPhone 7 (plus)!

Op straat schiet je gemakkelijk een foto met jouw smartphone. Je klikt er gemakkelijk op los zonder na te denken over de sluitertijd en het diafragma. Je kunt jouw iPhone ook gebruiken om kiekjes te maken van interessante locaties voor een fotoshoot.

Dubbele camera

Wat de iPhone 7 en 7 plus interessant maakt is de aanwezigheid van een dubbele camera op de achterzijde. Hierdoor krijg je een verbeterde scherptediepte op jouw foto.

Tips

Probeer altijd dichterbij jouw onderwerp te komen. Vooral bij smartphones is de zoom-functie nog niet zo geavanceerd als bij digitale spiegelreflexcamera’s. Daag jezelf uit door bijvoorbeeld ook een portretfoto met jouw iPhone te maken tijdens een fotoshoot. Sla jouw smartphonefoto’s in een speciale map op en reflecteer op jouw ontwikkeling door nieuwe en oude foto’s naast elkaar te leggen. Daardoor zie je hoe jij als fotograaf bent gegroeid.

Kies ook een laag of hoog standpunt. Foto's vanuit hetzelfde perspectief kunnen op gegeven moment eentonig worden. 

Nabewerking

Ook de nabewerkng van jouw smartphonefoto's is erg belangrijk. In de onderstaande video zie je precies hoe je foto's kan nabewerken! 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta