Fotografe volgt 20 jaar honden - Bijzondere hondenfotografie

Fotografe volgt 20 jaar honden - Bijzondere hondenfotografie

foppe 674
Puppies hebben een hoog aaibaarheidsgehalte, babydieren vinden we over het algemeen ook schattiger dan volwassen dieren. Fotografe Amanda Jones heeft met een bijzonder hondenfotografie-project laten zien, dat wel 20 jaar duurde, dat oudere honden ook schattig zijn en vooral een fascinerende transitie doormaken.

Haar voornaamste doel was juist om dat laatste te benadrukken, hoe honden veranderen als ze ouder worden. Al verschilt dat erg per ras. Waar de ene wit wordt en glazige oogjes krijgt, zie je bij de andere honden juist vrijwel geen verschil.

Hondenfotografie-project duurt twintig jaar

Ze fotografeerde een aantal honden van verschillende rassen, en fotografeerde diezelfde honden jaren later weer. Vervolgens zette ze de twee foto’s naast elkaar om het verschil te laten zien. Links de jonge honden van een paar maanden oud tot maximaal 7 jaar oud en rechts de oudere honden van hetzelfde ras van soms wel 15 jaar oud. 

Foto's © Amanda Jones

Voor meer foto's kun je terecht op de website van Amanda Jones. Wil je meer lezen over hondenportretten , bekijk dan ook de fotoreeks van honden net voordat ze een koekje krijgen.

afbeelding van foppe

Foppe Lycklama à Nijeholt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Foppe