Doe jij al mee aan de Smartphone-fotografie fotowedstrijd?

Doe jij al mee aan de Smartphone-fotografie fotowedstrijd?

Joni Hendrix 1698
Voor onze fotowedstrijd Smartphone-fotografie zijn we op zoek naar de mooiste foto’s gemaakt (en bewerkt) met een telefoon! Heb jij je smartphone-foto al ingestuurd? Inzenden kan tot en met 12 juli 2015. Om je op weg te helpen, geven we een paar tips voor het fotograferen met je telefoon.

Schone lens

Een mobieltje kan erg vies worden en dus ook de lens van je telefooncamera. Maak voordat je foto’s maakt de lens schoon met lensreiniger. Zo zijn alle vetvingers weg en kun je een prachtige plaat schieten.

Niet inzoomen

Inzoomen met je telefooncamera raden we af. De foto wordt er niet mooier van. Daarom is het belangrijk dat je je veel verplaatst om de juiste foto te maken. Sta bijvoorbeeld niet alleen maar rechtop, maar klim ergens op of ga op je buik liggen. Door veel te verplaatsen kun je uiteindelijk die prachtige foto maken.

Geen flits

Zet je flitser standaard uit, omdat deze vaak te fel is om het onderwerp goed op de foto te zetten. Gebruik hem alleen als het heel donker is en je een onderwerp wilt fotograferen dat zich binnen een paar meter van je bevindt.


Foto © Herbert Schröer

Lijnen

Lijnen kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn om het oog door de foto te leiden en ze kunnen helpen om objecten langs deze lijnen sterker te laten lijken. Let dus op sterke lijnen in je compositie.

Let op licht

De kwaliteit van licht verandert gedurende de dag en is ook sterk afhankelijk van het weer. Je kunt bijvoorbeeld honderd keer ergens langs fietsen en het niet waard vinden om er een foto van te maken. Maar als je er een keer langskomt tijdens zonsondergang of als het mistig is, dan kan het ineens een geweldige foto opleveren. Kijk dus goed naar wat licht met je foto doet. Let er wel op dat je bij fel daglicht niet recht tegen de zon in fotografeert, want dat maakt je foto echt niet mooier!

Wil je meer tips over fotograferen met je smartphone of wil je weten welke apps je kunt gebruiken voor het bewerken van je foto? Je leest het in de nieuwe digifoto Starter. Deze is vanaf nu te koop!

Voor meer informatie over de wedstrijd en de prijzen kijk hier!