Fotowedstrijd: Smartphone-fotografie

Fotowedstrijd: Smartphone-fotografie

Thomas 3141
Vandaag de dag heeft vrijwel iedereen een telefoon met ingebouwde camera. Misschien leveren cameratelefoons geen perfecte kwaliteit, maar ze zorgen er wel voor dat je nooit meer een moment hoeft te missen. In deze fotowedstrijd gaan we op zoek naar de mooiste foto's, gemaakt (en bewerkt) met een telefoon!

Update: De uitslag is bekendgemaakt. Bekijk de winnende foto's hier!

De camera van je smartphone levert misschien geen perfecte kwaliteit, maar stelt je wel in staat om overal waar je bent een foto te maken. Bovendien kun je juist met een telefoon jouw kunsten als fotograaf laten zien. Het juiste moment, een goede compositie en de lichtval zijn ingrediënten die belangrijker zijn voor een goed eindresultaat dan technische zaken als ruis of resolutie. Laat in deze fotowedstrijd zien wat jij uit de camera van je telefoon weet te toveren! Alleen foto's gemaakt en bewerkt met een cameratelefoon of smartphone zijn toegestaan.

Maximaal twee inzendingen per persoon - inzenden kan tot en met 12 juli 2015

Hoofdprijs: Sony HDR-AZ1VR Remote Kit t.w.v. € 339,-

De hoofdprijs bestaat uit de zeer compacte Sony HDR-AZ1VR, een geavanceerde actioncam met ingebouwde beeldstabilisatie en wifi. De camera filmt in full-hd-resolutie en kan ook spectaculaire slow-motion-opnames maken. Met de meegeleverde behuizing kun je de camera tot vijf meter diep onderwater gebruiken. Deze 'remote kit' bevat ook nog eens een polsband, voorzien van een schermpje, die werkt als draadloze afstandbediening.

Beschikbaar gesteld door FotoBooms.

Tweede prijs: LanParte HHG-01 t.w.v. € 389,-

De LanParte HHG-01 is een drie-assige gimbal. Dat klinkt ingewikkeld, maar het werkt eenvoudig: je klemt je smarpthone vast in een van de meegeleverde houders, zet de gimbal aan en vervolgens maak je professioneel ogende vloeiende video's dankzij de elektronische beeldstabilisatie. Ook wordt er een houder voor GoPro-camera's meegeleverd. De gimbal is 'plug en play', je hoeft niets in te stellen.

Derde prijs: MeFoto SideKick360 t.w.v. € 59,-

De SideKick360 van MeFoto is een handig hulpmiddel voor de fanatieke smartphonefotograaf. Je klemt eenvoudig je telefoon in de houder, deze bevestig je vervolgens op je statief of monopod, zodat je haarscherpe foto's kunt maken. De SideKick is voorzien van schroefaansluitingen maar is ook 'Arca-Swiss compatible', zodat je 'm in de snelkoppelingsplaat van veel balhoofden kunt klikken.

Inzending t/m zondag 12 juli 2015

Je hebt tot en met zondag 12 juli 2015 (23:59) de tijd om je foto's in te zenden. Daarna sluiten we de inzendmogelijkheid en maken we de winnaar zo snel mogelijk bekend.

Let op! Maximaal twee inzendingen per persoon!

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren 
  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.
 • Stap 2 - Uploaden 
  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.
 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je uploadt komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.
 • Inzendingen bekijken 
  Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van digifoto Starter – hierna te noemen digifoto Starter) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart digifoto Starter van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven digifoto Starter het recht de foto in het kader van de wedstrijd te publiceren in digifoto Starter magazine en/of op www.digifotostarter.nl.
 • Medewerkers van digifoto Starter / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 12 juli 2015.

Met dank aan FotoBooms en FotoVideoRetail voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Thomas

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas