digifoto Starter-tip: Reserve-accu's

Redactie 2203
Het zal je maar overkomen: heb je eindelijk die toffe locatie gevonden na uren zoeken, je statief uitgeklapt en je compositie bepaald en dan... accu leeg. Het zou natuurlijk doodzonde zijn als je vervolgens gelijk weer huiswaarts moet keren, dus zorg altijd voor (opgeladen) reserve-accu's!

Er zijn twee soorten accu's: de originele, van hetzelfde merk als je camera, en accu's die door andere fabrikanten gemaakt worden. Die batterijen kosten een stuk minder dan die van de fabrikant zelf, maar hebben vaak dezelfde of zelfs een hogere capaciteit dan de originele batterij.

De capacitieit van een accu wordt uitgedrukt in mAh, hoe hoger dat getal, hoe groter de capaciteit en hoe meer foto's je kunt maken op één lading. Check voor de zekerheid altijd of het voltage van de originele batterij overeenkomt met je nieuwe, maar dit gaat eigenlijk altijd goed. Accu's worden tegenwoordig zo gemaakt dat alleen het juiste type precies in je camera past.

Pas wel op bij het kopen van accu's, zorg dat je deze bij een betrouwbare (web)winkel koopt. Dan weet je zeker dat de kwaliteit in orde is. Saake-shop.nl heeft een ruim assortiment accu's voor vrijwel elke foto- en videocamera. Je begint met het kiezen van het toestel waar je een accu voor zoekt, vervolgens krijg je een aantal keuzes voorgeschoteld. Zo krijg je ook direct het verschil in prijs te zien tussen een originele accu en accu's van derden.

Accus
Een volle accu, minstens net zo belangrijk als voldoende geheugenkaartjes. Zorg dus voor reserve!

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie

afbeelding van Robert T

Een jaar geleden bij Saake een 'High Capacity Battery' gekocht voor mijn Canon Powershot S50 (ja is oud beestje). Initieel heeft de batterij een grote inhoud inderdaad. Echter de capaciteit zakt snel in. Na een jaar kan ik er veel minder foto's mee maken. Daarvoor had ik een Jupio accu gekocht (weet even niet meer waar) en dat was ongeveer hetzelfde verhaal hoewel deze wel langer mee ging dan de Saake accu. De Canon accu ging wel heel veel langer mee (jaar of 6). Dus alleen een lage prijs is ook niet alles.