de nieuwsgierig eland en een drone

de nieuwsgierig eland en een drone

Fokelien Broekstra 419
Dat je met een drone kun je op plekken komen die je met een spiegelreflex nooit zal kunnen bereiken. Dat een eland nieuwsgierig op je af komt als jij met een camera in je handen staat is daarom ook erg klein. Deze eland vind de drone wel erg interessant.

Eland en de drone

De eland lijkt in het begin alleen maar oog te hebben voor zijn eten, maar als de drone dichterbij begint te komen wordt de eland toch nieuwschierig. Het dier gaat op onderzoek uit en zo ontstaat er een grappig spelletje tussen de eland en de drone, het lijkt wel tikkertje. 

 

Gevaarlijk 

Dronepiloot Kolbjorn Hoseth Larssen was aan het filmen met zijn DJI Phantom 3 Professional drone in Noorwegen toen hij opeens de eland zag grazen. In de beschrijving van zijn YouTube-video garandeert hij de kijker dat hij zowel de veiligheid van de eland als de drone goed in de gaten hield tijdens het filmen. Volgens Kolbjorn was er tijdens het filmen continu voldoende afstand tussen de drone en de eland.  Natuurlijk raden wij je niet aan om zo dichtbij een mens of dier te gaan vliegen, bij een onverwachtse beweging kan het al nare gevolgen hebben. 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien