5 creatieve manieren om gebruik te maken van een GoPro

5 creatieve manieren om gebruik te maken van een GoPro

Wouter de Vink 1939
Think outside the box! Probeer eens op één van deze creatieve manieren een GoPro te gebruiken.

Fotograferen of filmen kan hele mooie resultaten opleveren. Maar na verloop van tijd krijgen gebruikers wel eens het idee dat ze zo’n beeld al een keer eerder hebben gemaakt. De creativiteit is op, om het zo maar te zeggen. Hier zijn een aantal simpele oplossingen voor, waaronder het vinden van een andere invalshoek. Hier zijn vijf creatieve manieren om je GoPro op een andere manier te gebruiken.

Creatieve manieren om een GoPro te gebruiken

1. Bind de camera vast aan een plafondlamp

Shots van bovenaf zijn normaal gesproken alleen mogelijk wanneer je op een hoger niveau staat, zoals een balkon of een hogere verdieping. Vanuit dit standpunt heb je vaak een goed overzicht van de situatie, wat leuk kan zijn om op beeld te hebben. Maar hoe doe je dat in een gesloten kamer? Simpel: hang bijvoorbeeld de GoPro op aan een plafondlamp. Hiermee kijk je uit over de hele kamer. Bovendien zorgt de fish-eye lens van de camera ervoor dat het midden van de kamer omhoog komt. Ziet er goed uit, toch?

2. Neem hem mee in onstuimig weer

Natuurliefhebbers zijn hier helemaal gek van en wij begrijpen wel waarom. Het weer kan namelijk mooie vormen aannemen, vooral wanneer er een storm op komst is. Leg de camera plat op de grond en richt de lens naar de lucht. Wij adviseren om een foto te maken met behulp van de timelapse- of een timer-module van de GoPro. Hiermee maak je meerdere shots waardoor je achteraf het beste plaatje eruit kunt pikken. Of plak de beelden achter elkaar en maak er een video van.

The Wizarding World of Wicked Weather

3. Maak het vast aan je hoofdonderwerp

Vaak zien we beeldmateriaal van iemand die het hoofdonderwerp van de foto gebruikt. Dit is vaak van veraf en de persoon is negen van de tien keer ook in beeld. Maar wat als je nou de camera aan het onderwerp vast maakt? Neem bijvoorbeeld een tennisracket. Zorg dat de GoPro goed aan het racket vast zit en maak een serie aan foto’s of video. Wanneer de bal richting het racket raast en je dit vastlegt, zal dit ongetwijfeld een mooi plaatje opleveren.

4. Je huisdier is je beste vriend

In plaats van beeld te schieten van je huisdier, kan het ook op een andere manier. Laat je huisdier bijvoorbeeld zelf schieten. Hierdoor krijg je beeld vanuit het perspectief van het beestje, alsof je door zijn ogen kijkt. Bovendien komt het beeld ook natuurlijk over, vooral wanneer er een gedeelte van het dier te zien is.

5. Plaats het op plekken die je niet kunt zien

Soms wordt er wel eens gekscherend gevraagd of bijvoorbeeld het lampje van de koelkast blijft branden wanneer je de deur dicht doet. Nou gebeurt er niet bijzonder veel in een koelkast, maar de vraagstelling is wel interessant. Wat gebeurt er bijvoorbeeld in vaatwasser of wasmachine? Plaats de GoPro in de machine, doe het deurtje dicht en wacht op het resultaat. Dit levert vaak grappige, soms verrassende beelden op!

afbeelding van Wouter de Vink

Wouter de Vink | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Wouter