Microfoonstandaard als studioverlichting

Microfoonstandaard als studioverlichting

Liesbeth Wesdijk 363
Dit is waarschijnlijk iets waar je zelf nooit aan had gedacht, maar met een beetje handigheid kun je zelf ook deze multifunctionele studioverlichting maken.

Je kunt fotografie en video zo duur maken als je zelf wilt, maar voor diegenen met een wat smallere beurs zijn er vaak ook leuke en goedkopere oplossingen dan alles kant-en-klaar kopen. In onderstaande video van Caleb Pike van DSLR Video Shooter zie je hoe je met wat handigheid en verstand van elektronica een microfoonstandaard om kunt bouwen tot een multifunctioneel statief. Niet alleen geschikt voor b.v. je camera voor een bijzondere invalshoek, maar ook voor je studioverlichting.

 

 

Een microfoonstandaard koop je op b.v. Marktplaats of Bol.com al voor zo’n € 40,- De verder benodigde bevestigingsmaterialen haal je voor weinig bij de Doe-het-zelfzaak. Denk wel om het evenwicht van het geheel. Misschien is het handig om de standaard op een plank met wieltjes te bevestigen. Dat geeft stevigheid en maakt het nog mobiel ook. Eventueel kun je het nog verzwaren met een zandzak.

Hang er niet een te zware lamp aan, daar is zo’n microfoonstandaard niet voor gemaakt. Maar je kunt b.v. wel prachtige product- of modelfoto’s maken in je studio met mooi zacht bovenlicht. Probeer het eens uit en ga klussen in je studio!


 

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth