2TB USB-stick van Kingston aangekondigd

2TB USB-stick van Kingston aangekondigd

Fokelien Broekstra 963
Dat externe harde schijven steeds kleiner worden is inmiddels wel duidelijk. Van een megakast die onmogelijk mee te nemen is, zijn er nu zelfs harde schijven op de markt die je makkelijk bij je cameratas in kan stoppen. Kingston komt binnenkort met een 2TB variant USB-stick.

2TB USB-stick van Kingston

De nieuwe USB-stick van Kingston heeft een opslagcapaciteit van 2TB. Dit staat gelijk aan 70 uur aan 4K-video’s. De USB-stick kan door zijn capaciteit een externe harde schijf vervangen. Super handig, want een USB-stick kun je makkelijker opruimen dan een externe harde schijf. De drive biedt ondersteuning voor de eerste generatie USB 3.1. Ook over de behuizing is goed nagedacht. De omhulzing van de stick is gemaakt van zinklegering.

Beschikbaarheid

De 2TB USB-stick is vanaf februari te krijgen in de winkel. Het bedrijf levert vijf jaar garantie op het apparaat. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de vraagprijs gaat worden. Een soortgelijk product van Kingston werd aangeboden voor 1100 euro, het zou ons niks verbazen als het nieuwe apparaat een vergelijkbaar prijskaartje gaat krijgen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Kingston.

Als 2TB toch iets te veel opslag is kun je er ook voor kiezen om de 1TB variant te nemen. Deze versie kwam in 2013 uit.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien