Paraplu's? Niet fotograferen!

Beveiliger verbiedt fotograferen van paraplu’s

Aimée1 1546
Op sommige plekken is er een logische verklaring waarom niet gefotografeerd mag worden. Fotografen zijn daar vaak van op de hoogte maar fotograaf Clive Bowyer had niet verwacht dat hij zo’n onprettige ervaring zou hebben met het fotograferen van paraplu’s.

Paraplu's op Culver Square

Er werden 150 paraplu’s opgehangen bij Culver Square, een winkelcentrum in Colchester, Engeland vanwege de samenwerking tussen Colchester Council, Colchester’s Business Improvement District en Culver Square. Nadat deze paraplu’s werden opgehangen waren er veel inwoners die graag een foto deelden via Instagram van dit kleurrijk fenomeen.

Lees ook: hier geldt een fotografeer verbod!

Niet fotograferen : paraplu's

Toen fotograaf Clive Bowyer echter een foto wilde maken werd hij aangesproken door een beveiliger. De beveiliger vertelde dat het maken van foto’s verboden was en hij toestemming moest hebben van het management om het te mogen fotograferen. Bowyer vertelde aan Daily Gazette, de lokale krant van Colchester, dat bij Culver Square professionele fotografen toestemming nodig hebben voorafgaand aan het fotograferen.

Na het incident heeft het management van het winkelcentrum zich verontschuldigd en gezegd dat hij niet had moeten worden weerhouden van het nemen van foto’s.

Benieuwd naar de gemaakte foto's van inwoners? Bekijk het hier op Instagram.

afbeelding van Aimée1

Aiméevan Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanAimée