Op deze plekken is fotograferen verboden

Hier geldt een fotografeer verbod!

Aimée van Vuuren 429
Je kan het je bijna niet voorstellen dat er plaatsen zijn waar het verboden is om te fotograferen. In het artikel bespreken we een aantal voorbeelden van dit soort plaatsen.

Sixtijnse Kapel

Als je in Vaticaanstad op vakantie ben is het een ‘must’ om de Vaticaanse musea te gaan bewonderen. Een bezoek aan de Sixtijnse Kapel met beroemde schilderwerken is het zeker waard. Als je het niet genoeg vindt om alleen naar de kunstwerken te kijken, wees dan klaar om teleurgesteld te worden. Want naast dat het verboden is om korte broeken en mouwloze topjes te dragen, mag je er ook niet fotograferen. Mocht je betrapt worden, dan kan je camera in beslag worden genomen en deze zie je niet meer terug.

Thaise warenhuizen ook een verbod

Eten van de verboden vrucht… De plekken waar fotograferen verboden is, zijn veel interessanter dan de plekken waar het wel mag. Zo ook in de Thaise warenhuizen waar de bewakers op een subtiele manier steeds hoofdschuddend in beeld lopen zodat je door gaat krijgen dat je niet mag fotograferen. Dit komt misschien omdat ze bang zijn dat je de inrichting van het warenhuis wilt kopiëren of gewoon zonder enige goede reden. Er geldt dus ook een verbod op het fotograferen van de winkels binnen de warenhuizen.

Ook het fotograferen in en rondom Taj Mahal in India heeft beperkingen.

Barnsteenkamer

In Sint-Petersberg is het een mysterie wat er met de overblijfselen van de originele Barnsteenkamer is gebeurd. De wandbekleding en barnstenen meubels, waar het zijn naam aan te danken heeft, werden in Tweede Wereldoorlog gestolen door de Duitse bezetter. Er staat sinds 2003 een reproductie in het Catharinapaleis. Helaas is het niet toegestaan om hier te fotograferen. Dit wordt tegengegaan door strenge bewaking te hanteren binnen de kamer.

Gelukkig zijn er genoeg bezienswaardigheden waar je zo veel foto's mag maken als je maar wilt. Wist jij al dat het op deze plekken verboden was om te fotograferen?

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée