Top monitor

BenQ SW 240 - Hoogwaardige monitor

Siem van Woerkom 614
Monitorfabrikanten zitten niet stil en regelmatig wordt het nieuwste van het nieuwste gepresenteerd. Zo ook deze BenQ SW240.

Prachtstuk

BenQ heeft de SW240 monitor aangekondigd. Een 24inch monitor met 10-bit kleurdiepte, 99% Adobe RGB kleurruimte, 14-bit 3D lookup tabel (LUT) en hardwarekalibratie. De monitor is in staat om meer dan een miljard kleuren in de hoogste helderheid weer te geven. Met andere woorden, bij het bekijken van jouw foto's op een BenQ SW240 monitor zullen er geen subtiele details zoals kleurovergangen en schaduwen verloren gaan. De kleurruimtes sRGB en Adobe RGB gaan over de hoeveelheid en het bereik van de kleuren.

Adobe RGB heeft veel meer kleurmogelijkheden dan sRGB, met name in de groen en blauwnuances. Er zijn nog maar weinig tot geen apparaten, en zeker niet in deze zachte prijscategorie, die in staat zijn om het hele Adobe RGB-ruimte weer te geven. De BenQ presteert echter opperbest met maar liefst 99% ervan. Je ziet duidelijk het verschil met minder goede monitoren bij realistische natuuropnames waar veel groen of blauw in het beeld is opgenomen. Maar een kwalitatief beeldscherm is niks als het niet goed afgesteld staat. De BenQ SW240 heeft de mogelijkheid tot hardwarekalibratie. Dit betekent dat de monitor zelf, dus afhankelijk van jouw pc of laptop, kleurprofielen kan berekenen en opslaan. Dit is betrouwbaarder dan software kalibratie. Kortom, gezien de uitmuntende specificaties kunnen wij concluderen dat de BenQ SW240 een absolute must is!

Adviesprijs: € 449,-

Info: BenQ

Gezien in DIGIFOTO Starter 4.2018

BenQ op Professional Imaging 2019

Dit weekend zal Benq aanwezig zijn op de Professional Imaging 2019 beurs in Nijkerk. Het zal mogelijk zijn om alle nieuwe monitoren te bekijken en vragen te stellen aan experts die op de stand aanwezig zullen zijn. Of dat nu informatie over kleuren profielen of kalibreren is, er zal iemand klaar staan met een antwoord.

Professional Imaging 2019 vindt plaats in De Loods/Hart van Holland aan de Berencamperweg 4 in Nijkerk.

Zaterdag 23 maart van 9:30 tot 17:00
Zondag 24 maart van 9:30 tot 17:00
Maandag 25 maart van 9:30 tot 17:00

Meer informatie: www.professionalimaging.nl

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Content Editor

Bekijk alle artikelen van Siem