Bekijk de Mona Lisa nu in VR

Sterre Hartjes 335
Om het 500-jarige jubileum van de sterfdag van Leonardo Da Vinci te herdenken, heeft het Louvre in Parijs een fantastische VR-ervaring gemaakt van de Mona Lisa. De Mona Lisa is het meest beroemde schilderij ter wereld.

Het Louvre in Parijs heeft een mooie terugblik op het leven van Da Vinci gemaakt om zijn sterfdag, 500 jaar geleden, te eren. De VR-voorstelling gaat diep in op zijn werk, met name op de Mona Lisa, maar ook andere kunststukken die het Louvre heeft. Zo worden er vijf schilderen en tweeëntwintig tekeningen getoond, net als bijna 130 andere werken die te zien zijn in andere musea.

VR-ervaring van de Mona Lisa

Het mooiste hiervan is dat de Mona Lisa nu in VR te bekijken is. Geen zorgen, de echte schilderij van de Mona Lisa hangt nog steeds op haar plekje. Met de titel Mona Lisa: Beyond the Glass, krijg je als kijker het gevoel dat je echt in het schilderij zit. Je hebt geen last van de drukte, de weerspiegeling van het glas en de verplichte afstand die je moet nemen van het schilderij. Door het werk van Da Vinci op deze manier tentoon te stellen hoopt het Louvre dan de bezoekers een nieuwe ervaring te geven.

Mysterieuze geschiedenis 

De VR-voorstelling is in samenwerking met HTC Vive Arts en Emissive VR. 'Tijdens de VR-voorstelling wordt je voor zeven minuten in het werk van Leonardo Da Vinci gezogen. Je wordt meegevoerd met de geschiedenis en de mysterieuze Mona Lisa,' Zegt Victoria Chang, directeur van Vive Arts bij HTC.

Moderne Mona Lisa

De HTC Vive-headsets brengen beeld en geluid samen om laagje voor laagje de Mona Lissa te kunnen bekijken en de oude schildertechnieken te ontdekken. In de VR-voorstelling laten de makers zien hoe Lisa del Giocondo eruit zou moeten hebben gezien in 3D. De Leonardo da Vinci-tentoonstelling en Mona Lisa: Beyond the Glass zijn tot 24 februari 2020 in het Louvre te zien. Voor de toegang is reserveren voor een tijdslot verplicht.

Lees ook: Fotograferen in het museum