Behind the Shot: Charlie Hamilton

Redactie 727
Als wildlifefotograaf moet je over een flinke dosis geduld beschikken. Dieren zijn nou eenmaal lastig te voorspellen en de kans dat je ze wegjaagt is groot. National Geographic fotograaf Charlie Hamilton James wist na vijf maanden deze foto te maken en legt uit hoe hij dat voor elkaar kreeg.

'Om deze foto te krijgen heb ik een bewegingssensor aan mijn camera gekoppeld en geplaatst op een plek waar medewerkers van het 'Grand Teton National Park' vaak aangereden wild neerleggen. Ik wilde graag foto's van beren en wolven met de bergen in de achtergrond. In de tijd dat de camera daar stond maakte hij ongeveer 200.000 foto's.' Hamilton hoefde de camera niet heel goed te verstoppen. Hij heeft alleen de doos waar de camera inzat een beetje moeten camoufleren. Beren en wolven vertrouwen veel meer op geur dan op zicht, dus het was geen probleem dat de camera in zicht stond.

Rangers

Hamilton checkte de camera één keer per week met één of twee gewapende rangers van het park. Deze rangers hielden wacht terwijl Hamilton de geheugenkaarten uit de camera haalde. Hij checkte de foto's in de auto, bewaarde de goede foto's en verwijderde de rest. Deze foto is gemaakt op een vroege ochtend wanneer een volwassen grizzlybeer de raven wegjaagde en daarmee de camera activeerde. Na vijf maanden had Hamilton eindelijk een goede foto en was hier zeer verheugd door. 'Ik vind mijn foto's zelden mooi, maar deze wel. Al raak ik nog steeds geïrriteerd door de raaf die voor de Grand Teton vliegt.'

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie