Einde van de groepsfoto?

Apple maakt einde aan groepsfoto met selfie app

Eefke Burg 624
‘Jongens, even wachten want ome Henk staat er niet op.’ Het zal je niet onbekend voorkomen. Het kan soms best een onderneming zijn om een groepsfoto te maken. De ene persoon heeft zijn of haar ogen dicht, de andere persoon is net even de andere kant op aan het kijken… Apple wil een einde maken aan dit ongemak door een nieuwe app op de markt te brengen. De app voegt selfies van verschillende mensen samen tot één groepsfoto.

Het maken van de perfecte groepsfoto

Afgelopen week heeft Apple een patent aangevraagd voor een app die het maken van een perfecte groepsfoto moet vergemakkelijken. Met de app kan je ideale, perfecte selfies maken maar het zou ook mogelijk zijn om ideale groepsfoto’s te maken met de app. Met de app willen ze voorkomen dat je lang bezig bent om van verschillende groepsfoto’s te combineren tot één uiteindelijke foto. Het programma waarvoor ze het patent die ze hebben aangevraagd voegt selfies die gemaakt zijn met verschillende apparaten samen tot één gezamenlijke foto.

Uitgenodigd worden door andere gebruikers voor groepsfoto

Het zou werken door een systeem waarin gebruikers elkaar uitnodigen om individueel portretten te maken, die vervolgens worden samengevoegd tot één portret. Een programma maakt vervolgens een uitsnede van het onderwerp en arrangeert de personen zo dat het lijkt alsof het een echt groepsshot is. De hoofden verspringen bijvoorbeeld in rijen. De uiteindelijke lay-out wordt geoptimaliseerd voor het aantal mensen in de opname en de schaal van de afbeelding.

Zodra de layout is bepaald wordt er een achtergrond toegevoegd aan het beeld. Het bestand onthoudt ook de informatie van de individuele shots zodat hier later eventueel nog nabewerking op kan worden toegepast.

Is er vraag naar een dergelijke app?

Het is nog maar de vraag of er vraag is naar een dergelijke app. Immers is een groot deel van de charme van het maken van een groepsfoto dat het moment wordt vastgelegd waarop de foto is gemaakt. Vaak wordt ook juist de achtergrond vastgelegd waar de foto is gemaakt. En zeg nou zelf, hoe erg is het als iemand daar net niet helemaal perfect op staat? Hoewel het patent dus is aangevraagd door Apple, is het nog maar de vraag of ze daadwerkelijk de app gaan ontwikkelen.

Ook interessant

Hier zijn wat artikelen die je wellicht ook interessant vindt om te lezen:

Goedkoop ultra slowmotion filmen

Fotowedstrijd 'Water'. Inzenden kan nog!

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke