Nieuwe iPhones aangekondigd

Apple lanceert iPhone XS, XS Max en XR

Christel de Wolff 401
Gisterenavond lanceerde Apple maar liefst drie nieuwe iPhone modellen. De iPhone XS, iPhone XS Max en de iPhone XR.

Het wordt steeds aanlonkelijk om gewoon te gaan fotograferen met je telefoon. Behalve nieuwe functies zoals verbeterde gezichtherkenning die de ontgrendelknop overbodig maakt, worden de smartphones namelijk ook uitgerust met interessante snufjes voor fotografen zoals een verbeterd scherm (LCD ipv OLED) en verbeterde camerafuncties waaronder een toevoeging van een extra camera.

De iPhone XS en iPhone XS Max

De nieuwe iPhone XS is de opvolger van de iPhone X en heeft niks met de grootte van het scherm te maken. De telefoon is namelijk even groot als de X, namelijk 5.8 inch. De iPhone XS Max is met 6.5 inch de grootste iPhone tot nu toe. Beide modellen zijn voorzien van een OLED-scherm, wat voor betere, helderdere en contrastrijkere kleuren zorgt. 

De XS en XS Max hebben aan de achterzijde een dubbele camera van 12 MP. Hiermee kun je foto's maken met het prachtige bokeh-effect en in HDR. De smartphones kunnen tot 30 frames per seconden filmen en nemen geluid op in stereo. De XS en XS Max zijn verkrijgbaar in goud, zilver en 'Spacegrey'.

De iPhone XS kost met 64GB €1159,-, met 256GB € 1329,- en met 512GB €1559,- De iPhone XS Max koop je met 64GB voor € 1259,-, met 256GB voor € 1429,- en met 512GB voor €1659,-

De iPhone XR

De iPhone XR is het goedkopere broertje van de twee en beschikt over een 6.1 inch OLED-scherm en heeft één camera aan de achterzijde. De camera heeft 12 megapixels op de sensor en een groothoek lens met diafragma tot f/1.8. Het diafragma en een nieuwe sensor zorgt voor optimale prestaties in weinig licht. De XR is verkrijgbaar in zwart, wit, rood, geel, roze en blauw.  Een XR met 64GB kost € 859,-, met 256GB € 919 euro en voor een XR met 512GB leg je € 1029,- neer.

De iPhone's XS en XS Max zijn verkrijgbaar vanaf 14 september, de XR laat iets langer op zich wachten, namelijk tot 19 oktober. Meer informatie www.apple.com

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel