Aan de wandel met de Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM

Remco Stunnenberg 502
Vorig jaar zomer lanceerde Canon de opvolger van het EF 70-200mm f/4L IS USM objectief, de EF 70-200mm f/4L IS II USM. Wij gingen met dit objectief aan de wandel, en wie namen we nog meer mee? Bram en Beer. Het bleek een gouden combinatie.

Het EF 70-200mm f/4L IS USM objectief van Canon werd in 2006 gelanceerd. Zijn opvolger is behoorlijk gemoderniseerd. Zo werkt de scherpstelling nu met een combinatie van een Ring USM en een nieuwe, opvallend stille, EF-motor van de derde generatie. Verder kreeg dit objectief nieuwe firmware en een nieuwe besturings-CPU.

Het EF 70-200mm f/4L IS II USM objectief is bovendien zeer compact. En, niet geheel onbelangrijk, ondanks deze compactheid levert hij zeer professionele fotokwaliteit.

Met een gewicht van slechts 780 gram, is deze 70-200 telezoom bovendien perfect voor onderweg: voor op reis, voor fotoreportages of landschapsfotografie.

Als je inzoomt, blijft het constante grootste diafragma van f/4 van het objectief hetzelfde en zorgt zo voor consistente belichting. Dankzij het 5-stops IS-systeem hoef je bovendien niet bang te zijn voor onscherpte door cameratrilling.

De Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM kost €1420,-. Dat is een behoorlijk bedrag maar daarvoor krijg je een zeer handzaam en veelzijdig objectief dat prachtige beelden oplevert.

Beelden © Remco Stunnenberg

Lees ook: Nieuw, de Canon PowerShot SX740 HS

Lees ook: Canon lanceert Photo Companion-app

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco