Goedkope fisheye te verkrijgen voor verschillende systemen

7.5mm Fisheye voor Fujifilm

Eefke Burg 304
Het is een beetje een rare brandpuntsafstand, 7.5mm. Toch heeft 7artisans een nieuw fisheye objectief ontwikkeld met deze brandpuntsafstand met maximaal diafragma van f/2.8. De fisheye prime is volledig handmatig en is voor verschillende mounts verkrijgbaar.

Fisheye heeft minder vignettering dan voorganger

De 7artisans 7.5mm f/2.8 Fish-eye II, zoals het objectief wordt genoemd, is de opvolger van de eerste variant. Het nieuwe design heeft symptomen van vignettering proberen te verminderen door de lenskap te integreren in het design. De verschillende onderdelen van het objectief zijn gemaakt van metaal en de lens kan met hoge accuraatheid op de camera gemount worden. Daarnaast is er een nieuwe metalen lensdop gemaakt die makkelijker op en af te halen is.

Fisheye voor minder dan € 125,- verkrijgbaar voor o.a. Fujifilm

Het fisheye objectief heeft alleen handmatige scherpstelling. Er zijn elf diafragmabladen voor een optimaal bokeh. De minimale afstand waarop scherpgesteld kan worden is 0,12 meter. Het objectief bestaat uit elf elementen van hoogwaardig glas gesorteerd in 9 groepen. De 7artisans 7.5mm weegt rond de 280 gram en is 62,5 bij 59 mm groot. Door de bolling van de lens is het helaas niet mogelijk om filters te gebruiken. Het objectief is in Fujifilm X, Canon EF-M, Sony E (APS-C) en Micro Four Thirds te verkrijgen. Het objectief kost slechts $ 139,-, omgerekend € 123,50.

Voorbeelden van de fisheye lens

In de samplefoto’s die door de fabrikant beschikbaar zijn gesteld, is te zien dat het objectief de kenmerkende fisheye vervorming heeft. Hiermee kunnen creatieve effecten bereikt worden. Alle afbeeldingen bij dit artikel zijn gemaakt met de lens.

 

Meer lezen

Lees ook één van onze andere artikelen:
Bulgarije wil verbod expositie homoseksualiteit

Creatief met je fisheye objectief

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke