5 tips voor het beoefenen van hondenfotografie

5 tips hondenfotografie

Redactie digifoto Starter 1163

Met honden omgaan is appeltje eitje maar het geposeerd fotograferen van honden kan een moeilijke opgave zijn. In dit artikel geven 5 tips voor het beoefenen van hondenfotografie.

Hondenfotografie - Traktatie

Je merkt tijdens het beoefenen van hondenfotografie dat honden snel zijn afgeleid. Door het geven van traktaties zorg je ervoor dat de honden de aandacht weer terug aan jou geven. Je kan ze zelfs een snoepje laten ruiken en daarna op je camera plakken waardoor je de aandacht van de hond kan laten richten op het snoepje.

Lees ook ons artikel over het kiezen van de perfecte locatie voor hondenfotografie.

Hondenfotografie - Speeltjes

Naast het gebruiken van snoepjes om de aandacht erbij te houden kan je tijdens het fotograferen ook gebruik maken van speelgoed. Bij voorkeur hun favoriete speeltje waarmee ze erg lang zoet zijn. Dit levert voor hondenfotografie de meest spontane en grappige foto’s op.

hondenfotografie, honden, fotograferen van honden, tips

Geen statief gebruiken

Normaal gesproken in de fotografie wereld is het handig om een statief te gebruiken om de foto’s zo scherp mogelijk vast te leggen. Helaas werkt het bij hondenfotografie niet zo makkelijk, vooral wanneer je buiten aan het fotograferen bent en de hond alle vrijheid om snel te bewegen heeft is het makkelijk om het statief te laten staan en vanuit je hand te gaan fotograferen.

Lange sluitertijd

Het gebruiken van een langere sluitertijd zorgt ervoor dat je het beeld als het waren kan ‘freezen’ waardoor je de acties van de hond goed vast kan lezen. Doordat honden erg actief en snel zijn, is het raadzaam om een langere sluitertijd in te stellen. Zo voorkom je onduidelijke foto’s.

Lees hier ons artikel over de handige hulpmiddelen voor in je fototas tijdens het beoefenen van hondenfotografie.

hondenfotografie, honden, fotograferen van honden, tips

Kniekussentjes

Naast werken met een langere sluitertijd is het tevens raadzaam om te investeren in kniekussentjes. Je werkt namelijk vooral vanuit hun standpunt om de beste foto’s te maken. Als je een kleine hond wilt fotograferen betekent dat dus dat je veel op je knieën moet zitten. Kniekussentjes komen dan handig van pas!

Het is lastig om honden onder bedwang te houden of volledig stil te laten poseren maar met bovenstaande tips kan je al een heel eind komen met het maken van creatieve, grappige en leuke foto’s tijdens het beoefenen van hondenfotografie.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie