Hondenfotografie: de perfecte locatie kiezen

Hondenfotografie: de perfecte locatie kiezen

Fokelien Broekstra 1129
Bij hondenfotografie is een van de belangrijkste aspecten van een shoot de locatie. Wij geven je een aantal handige tips om jouw hondenfotografie naar een hoger niveau te tillen door de juiste achtergrondkeuze.

Meerdere achtergronden op één plek

Bij hondenfotografie moet je bij de omgevingskeuze een plek kiezen waarin je een telelens kan gebruiken, maar waar ook een groothoeklens op zijn plek is. Het is handig om te kiezen voor een omgeving met een open veld, zoals een lokaal park, een kleine vijver, een veldje, of juist een bosrijke omgeving. Door een omgeving te kiezen met verschillende texturen, zoals gras, zand, water en bomen, kun je op één locatie verschillende foto’s creëren.

Kies bijvoorbeeld voor een plek met water én zand, zodat je beide foto's kunt maken. Veel honden houden van water en een zichzelf droogwapperende hond is altijd erg fotogeniek. Let ook op de kleur van je hond, een zwarte hond tegen een zandkleurige achtergrond is leuk, maar een zandkleurige hond op diezelfde achtergrond komt al snel wat flets over. Een blauwe lucht is overigens altijd leuk!

Locaties leren kennen

Je zult merken dat wanneer je regelmatig honden fotografeert, dat je de mooie locaties in jouw omgeving snel leert kennen. Hierdoor bouw jij je eigen lijstje met locaties op en weet jij waar je een mooie shootlocatie voor een bepaald type hond kan vinden.

Foto's zijn gemaakt door Jacob Raymond de Boer

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien