10 keer macrofotografie in de keuken met verbluffende resultaten

Renzo Gerritsen 1177
Regelmatig is het buiten slecht weer, maar dat betekent niet dat we op de bank blijven hangen. Nee, we gaan lekker fotograferen, Het goede nieuws is, je kunt het gewoon thuis doen!

Fotograaf Micael Widell maakt van zijn keuken een heuse studio en gaat op zoek naar alles wat hij maar in de keuken kan vinden. Niet om op te eten of schoon te maken, maar om te fotograferen! Dat doet Micael met een zelf omgebouwde macrolens en gebruikt daarbij een Sony a7 camera met Canon lens adapter. Daarop plaatst hij een tussenring en vervolgens een Meike MK-C Up omkeerring waar de Canon 40 mm lens op gaat. Tijdens het fotograferen maakt de fotograaf ook gebruik van een externe flitser. Dit is de gouden combinatie die Micael gebruikt om de meest simpele voorwerpen zoals zout, koffie, een banaan of koriander van zeer dichtbij te fotograferen. Hierdoor kan je deze doodnormale voorwerpen op een abstract manier vastleggen en het volledig onherkenbaar weergeven. Dit zorgt verrassend genoeg voor verbluffende resultaten. 

Dit is een andere manier van het beoefenen van macrofotografie die Micael Widell laat zien. Dit kan jij ook! En als het eindelijk weer mooi weer is, dan kan je dit fijn in de natuur uitproberen en bijvoorbeeld bloemen en insecten fotograferen. 

 

 

Lees ook: Groothoeklens gebruiken voor macro-fotografie

Lees ook: Super handig macro-trucje!

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen |

Professioneel fotograaf en redacteur.

Bekijk alle artikelen van Renzo