10 creatieve manieren om een ring te fotograferen

Renzo Gerritsen 906
Twee fotograferen laten in deze video verschillende crratieve en handige manieren zien hoe je een ring kunt fotograferen.

Tijdens het fotograferen wordt er gebruik gemaakt van een macrolens. Een lens anders dan een macrolens zal niet dichtbij genoeg kunnen komen om toch goed scherp te kunnen stellen. Het is mogelijk om een telelens te gebruiken en vanaf een afstand in te zoomen, maar dan moet je teveel van de foto gaan croppen en verlies je teveel resolutie. Let tijdens het fotograferen op de scherpte, want je wil de ring volledig scherp in het plaatje terug zien. Doordat je met een macrolens en een open diafragma fotografeert krijg je heel veel onscherpte. Een open diafragma is dus niet altijd juist en de kans is groot dat je met een klein diafragma varierend van f/8 of f/22 fotografeert om meer scherpte te pakken. Dat betekent vaak dat je niet genoeg licht hebt en in dat geval licht moet creëren. Dan komt er een externe flitser aan te pas.

In de video zie je de combinatie van een macrolens en een externe flitser, maar je gaat ook zien dat je met accessoiressen, met een waterspuit, lange sluitertijd en met het beeldscherm van je laptop behoorlijk mooie effecten kunt maken. 

 

 

Lees ook: Video: doe-het-zelf lightbox voor productfotografie

Lees ook: Zien: Macrolens met een vreemde vorm

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen |

Professioneel fotograaf en redacteur.

Bekijk alle artikelen van Renzo