Zo maak je een goed zelfportret!

Zo maak je een goed zelfportret!

Tieme Snijders 558
Misschien word je er een beetje bang van, en schrikt het je af. Maar ze zijn eigenlijk belangrijker dan je denkt. Zelfportretten. In dit artikel leggen wij jou uit waarom.

Belangrijk, zelfportretten. Maar waarom?

Het is voor iedereen belangrijk om op de foto te staan. Ook al ben jij diegene die de foto’s maakt en wordt er niet aan gedacht de fotograaf te fotograferen. Leuk, al je familie op de kiekjes. Maar vergeet ook jezelf niet! Hier een aantal redenen:

Jouw kinderen maakt het echt niet uit of je in je pyama zit, of dat je geen make-up op hebt
Je wil dat jouw kinderen foto’s van je hebben, vind jij het niet leuk om naar foto’s van jouw ouders te kijken toen zij klein waren?
Als je (nog) geen kinderen hebt: maak zelfportretten! Zo kun jij later laten zien hoe je was voordat je kinderen had.

Voor op je website

Ook als je een blog bijhoudt is het belangrijk een ‘selfie’ te hebben.
Je lezers willen zich verbonden voelen met je. Ook op de ‘about me’ of ‘over mij’ pagina wil je graag een foto van jezelf plaatsen. Als je een foto van jezelf plaatst dan ben je ‘echt’. Op deze manier komen mensen je blog waarschijnlijk vaker bezoeken.

Hoe dan?

Maar hoe maak je dan een zelfportret? We gaan ervan uit dat je een camera hebt, plaats deze op een statief. Gebruik een trigger of een afstandsbediening om de sluiter te ontspannen. Maak een paar foto’s achter elkaar.

Wij zijn wel benieuwd wie jullie zijn, upload je zelfportret in onze gallery!