YouTuber bouwt camerasysteem met ingebouwde taser

YouTuber bouwt camerasysteem met ingebouwde taser

Redactie digifoto Starter 1225

YouTuber Michael Reeves heeft een klein probleem. Of als je het vanuit zijn perspectief moet zien, dan is het een groot probleem. Hij is namelijk vrij klein. In veel gevallen is dat alleen maar positief, maar er is één punt waar hij niet zo gelukkig van wordt: hij is altijd de kleinste persoon in de foto en staat vaak niet op ooghoogte van de andere mensen. Nu had hij dit op een vredige manier kunnen oplossen, maar in plaats daarvan besloot hij een camerasysteem te bouwen die andere mensen naar beneden tasert.

In zijn video laat hij zien hoe hij een camerasysteem heeft gebouwd waardoor mensen met een taser naar beneden gehaald worden op het moment dat de foto wordt geschoten. 'Het moeilijke aan het bouwen van een dergelijk systeem is dat je wil dat het alleen werkt tijdens het nemen van de foto: immers je wil dat de mensen vooraf niet door hebben wat er aan de hand is en naderhand is het ook niet meer noodzakelijk dat mensen omlaag staan,' geeft de YouTuber aan. 

Taser gebruikt draadloze flitsontspanner

De YouTuber heeft een draadloze flitsontspanner gebruikt en deze gekoppeld aan zijn taser. 'Dit wordt normaal gesproken in combinatie met externe flitsers gebruikt.' Hij heeft deze ontspanner echter niet gebruikt om een externe flitser mee te activeren, maar heeft deze gekoppeld aan een apparaat in Arduino dat ervoor zorgt dat het signaal wordt omgezet en code zorgt er vervolgens voor dat er extern een lampje gebrand kan worden wanneer de knop van de camera wordt ingedrukt. Later is er in plaats van een extern lampje een taser gekoppeld zodat deze wordt geactiveerd.

Lees ook: Rijke Instagrammers betalen duizenden euro's om op dit Instagram account te worden vermeld

Taser op camera niet subtiel

Vervolgens bouwde hij met een 3D-printer een behuizing. Het zijn niet bepaald subtiele apparaten, dus ervoor zorgen dat mensen ze daadwerkelijk om zouden doen was nogal een klus, dus onopvallend is het systeem niet echt. Een ander nadeel is dat mensen daadwerkelijk naar beneden gaan, maar dusdanig dat ze niet meer rechtop staan.

Lees ook: Sneller bewerken in Lightroom

Het is een grappig voorbeeld van wat je allemaal kan bereiken met Arduino. Wat zou jij willen bouwen als je alles kon bouwen wat je maar wilde? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.

Bekijk de volledige video hieronder:

 

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie