Benodigdheden bij nachtfotografie in de stad

Wat heb je nodig voor nachtelijke stadsfotografie?

Fokelien Broekstra 924
Heb jij er weleens over nagedacht om foto’s te maken van nachtelijke stadsfotografie? Zodra het donker wordt is er vaak nog genoeg te beleven in de stad. Het openbaar vervoer is tot laat in beweging en regelmatig rijden er auto’s voorbij. Wij leggen je uit wat je mee moet nemen als je ’s nachts op pad gaat.

Camera

Als eerst is het belangrijk om een camera mee te nemen met een volle batterij en een leeg geheugenkaartje. Hierdoor weet je zeker dat je niet met een lege batterij komt te zitten of een vol geheugenkaartje. Er is niks frustrerender om hier op locatie achter te komen.

Lenskeus

Je hebt een ruim aanbod aan lenskeuzes. Als jij je op één klein verlicht onderdeel wil lichten dan kun je een zoomlens of macrolens meenemen. Wil je juist echt een stadsgezicht fotograferen. Zorg dan voor een groothoeklens. Door gebruik te maken van een groothoeklens heb je de mogelijkheid om heel gebouw of straat in beeld te brengen. Hierdoor heb je meer vrijheid in de positie die je aanneemt.

Statief

Zorg voor een stevig statief om je camera met lens op te bevestigen. Denk hierbij aan een Cullmann statief. Deze statieven staan erg stevig waardoor je een haarscherpe foto kunt maken met een lange sluitertijd.

Trigger

Een trigger kan een mooie aanvulling zijn op je foto. Hiermee voorkom je trillingen in je beeld. Als je met de reguliere ontspanknop werkt, loop je de kans dat er alsnog trillingen zichtbaar zijn in je foto. Daarnaast is het handig om dit artikel te lezen, hierin vind je nog een paar simpele tips om trillingen in je foto te voorkomen.

Zaklamp

Misschien heb je in de stad een geweldig beeld gezien die je graag wil fotograferen. Helaas kom je erachter dat dit beeld niet verlicht is. De oplossing is heel simpel als je zelf een zaklamp mee hebt genomen. Hiermee heb je alsnog de mogelijkheid om het beeld uit te lichten op de gewenste manier. 
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien