Nikon winnaar 4 artikelen TIPA World Awards

Vier Tipa World Awards voor Nikon

Eefke Burg 797
Nikon viel in de prijzen bij de Technical Image Press Association (TIPA). Nikon werd met maar liefst vier producten verkozen tot winnnaar: bij de Nikon D3500, Nikon Z 6, Nikon Z 7 en Nikkor Z 14-30mm.

Nikon D3500 winnaar Tipa World Awards voor instapcamera’s

Nikon won met haar Nikon D3500 één van de TIPA World Awards. Deze camera werd omschreven als goed voor startende fotografen: door zijn compactheid en lichtheid. Nikon won deze award omdat de camera, ondanks dat hij bedoeld is voor startende fotografen, toch al heel veel mogelijkheden tot zijn beschikking heeft. De CMOS-sensor heeft 24,2 effectieve megapixels en de ISO heeft een range van 100 tot 25.600. De camera haalt een flinke snelheid met 5 frames per seconde en kan ook Full HD 1080/60p video maken. Door de handige SnapBridge app van Nikon kunnen gebruikers gemakkelijk hun beelden delen met andere apparaten in de buurt zoals smartphones.Lees ook: kan je geld verdienen met stock fotografie?

NIKKOR Z 14-30mm Beste spiegelloze wide angle zoom award

Ook de NIKKOR Z 14-30mm f/4.0 viel in de prijzen bij de TIPA World Awards. Deze wide angle zoom lens is anders dan andere wide angles; immers is het voorste glaselement vrijwel vlak. Hierdoor is het mogelijk om allerlei filters te gebruiken in combinatie met de lens. Het objectief is opgebouwd uit 14 elementen, waarvan er vier ED-elementen zijn. Daarnaast is er gebruik gemaakt van Nikon’s Nano Crystal coating die ervoor zorgt dat flaring wordt voorkomen. Het objectief is vrij licht en weegt slechts 485 gram.

Nikon Z 6 beste full frame camera TIPA World Awards

De Nikon Z 6 kwam als winnaar uit de bus als beste full frame camera. Met name de prestaties in weinig licht werden hierbij geroemd. Ook voor videobeelden is de Nikon Z 6 heel goed geschikt, immers kunnne er met de camera 4k UHD-videobeelden worden gemaakt. De camera heeft 273 focuspunten die zo’n 90% van het afbeeldingsgebied coveren. De middenscherpte kan worden aangepast, waardoor texturen zowel zachter als harder weergegeven kunnen worden. Deze functie is naast in de fotografiemodus ook in de videomodus te gebruiken. De camera heeft zo’n 24,5 effectieve megapixels en ISO kan worden ingesteld van 100 tot 51.200 ISO.

Lees ook: fotograaf legt eigen bevalling vast

Nikon Z 7 beste professional camera

De Nikon Z 7 werd geselecteerd voor de professional. Deze camera won dan ook de Beste Full Frame Professional award. TIPA gaf aan dat vooral bijzonder aan deze camera de grote afbeeldingen zijn die deze camera maakt. Ook zorgt de functie ‘timecode’ ervoor dat je video- en audiomateriaal makkelijk tussen de verschillende bronnen kan synchroniseren.

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke