Timelapse fotografie, ook jij kan het!

Video: leer hoe je een hoogwaardige time-lapse maakt!

Renzo Gerritsen 619
Een timelapse kan enorm veel toevoegen aan jouw verhaal of video. Na het kijken van deze video kan jij dit de volgende keer zelf.

Timelapsefotografie is heerlijk. Je kunt een lange periode in een kleine hoeveelheid tijd stoppen en een welkome break of dynamiek in jouw verhaal of video toevoegen. Een timelapse kan je tegenwoordig al maken met je smartphone, maar je krijgt het mooiste resultaat als je het handmatig met je camera doet. En dat kan zelfs in 4k! Een timelapse kan je op verschillende manieren maken. Je kunt een video versnellen, gebruik maken van de 'interval timer' op je camera of een serie enkele beelden maken en die achter elkaar zetten. 

Het fotograferen doe je op een statief zodat je een soepele timelapse krijgt zonder haperingen en dit doe je volledig handmatig omdat je niet wil dat de belichting verandert gedurende de timelapse. Dat is lastig goed te krijgen in de nabewerking waar ook aandacht voor is in de video. In de volgende video wordt duidelijk uitgelegd hoe je een timelapse maakt, dus kijk snel verder.

Lees ook: Timelapse van de sterrenhemel met een goedkope camera

Lees ook: De langste hyper lapse van de wereld

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen |

Professioneel fotograaf en redacteur.

Bekijk alle artikelen van Renzo