Video: laat je niet gek maken!

Video: laat je niet gek maken!

Liesbeth Wesdijk 481
Zit jij ook regelmatig te kwijlen bij het zien van de nieuwste camera’s of lenzen? In deze video vertelt Karl Taylor dat het beste van het beste gereedschap niks zegt over de kwaliteit van de fotograaf.

Uiteraard is er niks mis mee om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken, waar het Karl Taylor om gaat is dat het fotograferen zelf veel belangrijker is. Ga naar buiten en leer je camera van onder tot boven kennen. Je huidige camera heeft waarschijnlijk veel mogelijkheden die je nog nooit gebruikt hebt. Leer te werken met de instellingen, speel met het licht, het diafragma en de sluitertijd.

Plezier

De duurste camera bezitten met de meeste megapixels wil nog niet zeggen dat je een goede fotograaf bent. Veel belangrijker is het om plezier te hebben in je hobby en jezelf te verbeteren. Natuurlijk heb je de juiste apparatuur nodig voor de juiste foto, maar wees eens eerlijk: is het de camera die zorgt voor kwalitatief minder mooie foto’s of is het je eigen gebrek aan techniek of ervaring? Dus in plaats van naar de winkel te rennen voor het nieuwste van het nieuwste, kun je beter naar buiten gaan of de studio in. Gebruik je kennis en breidt die uit. En bovenal: geniet van het fotograferen!

 

 

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth