Video: Geef je studiofotografie simpel en snel een boost

Renzo Gerritsen 651
Als je geen inspiratie in de studio hebt omdat je steeds bezig bent met het instellen van het licht, dan helpt deze video jou verder!

Een van de geweldige dingen van fashionfotografie met flits is wanneer het basislicht eenmaal is ingesteld, je keer op keer dezelfde opnames kunt maken met hetzelfde licht. Doordat je je vervolgens niet meer bezig hoeft te houden met het instellen van dat licht, kan je je op andere dingen gaan richten zoals de styling, haar en make-up of het bijzetten van een extra lichtje. 

Portretfotograaf Gavin Hoey laat in deze video eindeloos veel mogelijkheden zien wat betreft fashionfotografie. Gavin laat onder andere zien hoe het gebruik van een reflector de schaduwen onder bijvoorbeeld de kin weghaalt en dat het toevoegen van enkele extra lichten de opname radicaal kunnen veranderen. Dit is nog niet alles, want er komen ook props aan te pas. Met enkele simpele toepassingen kan je de kleur van de achtergrond veranderen, een verloop in de achtergrond brengen en laten we het belang van verschillende poses niet vergeten. In deze relatief korte video kan je je eigen studioportretten een flinke boost geven! Wat is jouw favoriete tip?

 

 

Lees ook: Studiofotografie: Goedkope tips voor betere portretten

Lees ook: Tips om een studio te huren

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen |

Professioneel fotograaf en redacteur.

Bekijk alle artikelen van Renzo