Uitleg bij de foto: Regina Kappert

Uitleg bij de foto: Regina Kappert

Redactie digifoto Starter 1284
Deze minimalistische foto van Regina Kappert (47) viel ons direct op. Zij vertelt meer over deze prachtige plaat in onze wekelijkse rubriek 'Uitleg bij de foto'.


Foto © Regina Kappert 

‘Eind maart was ik in de Weerribben bij de Diepe Wiede. Er was een bijzondere (wolken) lucht, dus focuste ik op de vele vogels en de mooie riet- en graspollen. Een tweetal zwanen trok mijn aandacht. Ik maakte twee foto’s op een daarvan was de zwaan te zien en de ander met een pol en de spiegeling daarvan in het water. Bij het bewerken van de foto's viel mij de houding van het dier op. Bij de bewerking paste ik de hooglichten en het contrast aan. Via de website pixlr.com heb ik een collage van deze twee foto's gemaakt.’

Over Regina

‘Twee jaar geleden heb ik een basiscursus fotografie gevolgd bij Pim van der Maden. Ik ben echt op het nulpunt begonnen. Zo ontstond een nieuwe hobby: fotograferen! Na deze cursus wilde ik vlieguren maken. Ik heb een jaar lang iedere dag tijdens het uitlaten van onze hond een foto gemaakt met verschillende camera's (compact, telefoon, spiegelreflex). Dat betekende soms binnen een paar minuten iets “zien” en vastleggen. Deze foto's kun je zien op mijn facebookpagina “dailywalk”. Na een jaar is dit project overgegaan in een "weeklywalk" project. Sinds november maak ik wekelijks foto's in mijn woonomgeving. Binnen een kwartier ben ik in de Wieden of Weerribben. Prachtige plekken waar veel moois te zien is. Maar ook Schokland (voormalig eiland in de Zuiderzee en Werelderfgoed) is een favoriete plaats om te fotograferen. En natuurlijk zijn de rechte lijnen van de Noordoostpolder ook mooi te gebruiken bij het fotograferen.

Ik probeer zoveel mogelijk uit. Inmiddels is fotografie niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse leven. Op dit moment volg ik een vervolg fotografiecursus, waarbij de focus op sportfotografie ligt. Als sportliefhebber is er niets mooier dan een mooie actie goed vast te leggen. Wanneer ik een goed resultaat op mijn computerscherm zie, voelt het als een gewonnen wedstrijd! Op mijn facebookpagina “dailysport” zijn mijn sportfoto's te zien. Daarnaast ben ik mij aan het oriënteren om een fotografie-opleiding te gaan volgen. Wat ik ermee wil, dat weet ik nog niet.Ik houd mijn opties open.’

Fotografietips

Als beginnend amateur-fotograaf “dwing” ik mijzelf vooral om alles te proberen. Op die manier ontdek je wat je echt leuk vindt en volgens mij ontwikkel je op die manier uiteindelijk een eigen stijl.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie