Tover je telefoonfoto's om tot analoge prints met PolaroidLab

Christel  de Wolff 2574

Het lijkt wel een omgekeerde wereld. Deden we eerst moeite om onze analoge foto’s digitaal te maken, heeft Polaroid Originals nu het Polaroid Lab uitgebracht. Met deze miniatuur donkere kamer druk je je foto's gemaakt met je telefoon zelf af als echte Polaroid prints.

Technologie staat niet stil en jaren geleden hebben we massaal de switch gemaakt van analoog naar digitaal. Toch blijkt de nostalgie naar fotoprints nog niet uit de lucht, zeker niet wat de typische Polaroid prints betreft. Daarom verzon Polaroid Originals wat nieuws: het Polaroid Lab. Het kleine kastje, als het ware een miniatuur donkere kamer tovert jouw telefoon foto’s om tot échte Polaroid prints.  Hierbij wordt de unieke Polaroid chemie gebruikt om je virtuele herinneringen, vastgelegd met je mobiel, super snel en eenvoudig om te zetten in klassieke tastbare Polaroid direct-klaar foto's. 

polaroidlab

Zo werkt het PolaroidLab

Het apparaat is geen printer, maar een donkere kamer. Je zoekt op je telefoon de foto die je wilt afdrukken en legt je telefoon met het scherm naar beneden in de opening van het Polaroid Lab. Vervolgens wordt de foto via een stel lenzen op een lege Polaroid-foto geprojecteerd. Kort daarop komt jouw echte Polaroid naar buiten rollen.


Met de Polaroid Originals App kun je volop experimenteren met het maken van creatieve beeldcollages. Je kunt nu één enkel digitaal beeld in meerdere Polaroid foto's verdelen. De creatieve mozaïeksjablonen zijn: ‘Double’, ‘Triple’, ‘Four’, ‘Six’ & ‘Nine’. Er zijn maar liefst 30 (!) verschillende mogelijkheden om één bepaalde herinnering om te zetten in een creatieve collage. Het is bovendien de optie om verborgen augmented reality functies, zoals bijvoorbeeld een video of een andere foto, op je geselecteerde foto toe te passen. Met de i-Type en 600 serie films in kleur en zwart-wit kun je direct foto's afdrukken, terwijl de ingebouwde batterij van het Polaroid Lab langdurig meegaat en oplaadbaar is via USB. Het Polaroid Lab is compatibel met iPhones die werken met iOS 11 of nieuwer en Android 7 en hoger.

 

Het Polaroid Lab werkt samen met Color 600 en Color i-Type film en uiteraard de B&W 600 en B&W i-Type films. Voor de echte creatieve Polaroidliefhebber is er nu ook een speciale filmpak geïntroduceerd met maar liefst 40 velletjes. 

Prijs en beschikbaarheid PolaroidLab

Het Polaroid Lab is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 129,99 De Color 600 x40 en Color i-Type x40 filmpaks kosten respectievelijk € 74,99 en € 64,99. Meer informatie via de website van Polaroid Originals

Maak de mooiste foto's met je smartphone

Wil je met het Polaroid Lab een mooie afdruk maken van foto's gemaakt met je smartphone? Zorg dan eerst dat je de mooiste foto's maakt! Natuurlijk hebben we diverse artikelen klaar staan met tips: 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel