Lichtsporen fotograferen

Tips voor lichtsporen fotograferen

Aimée van Vuuren 199
In de avond kan je veel leuke dingen fotograferen voor een creatieve foto. Zo kan je met lange sluitertijden te gekke effecten creëren met zoals lichtsporen. Wij geven je tips voor het fotograferen van deze lichtsporen.

Denk groot

Je wilt geen beeld met kleine lichtsporen, dit is namelijk een saaie foto. Je wilt het beeld vullen en een mooi effect creëren. Overdrijf het effect door middel van het gebruik van een groothoeklens of schiet de foto’s van onderaf.

Lees ook: toffe lichtsporen van auto's

Isoleer lichtsporen

Als je jezelf in een positie plaatst waarin de lichten van de auto’s de enige lichtbron zijn creëer je een abstract beeld. Zoek bijvoorbeeld een locatie waar alleen auto’s rijden, zoals bovenop een fietsersbrug waar je naar de snelweg kan kijken. Als je de foto op de computer opent kan je de verlichting verhogen terwijl je de donkere gebieden ook daadwerkelijk zwart houdt.

Niet alleen auto’s

Voor het maken van foto’s met lichtsporen, hoef je niet altijd in de buurt van auto’s te fotograferen. Ook trams, bussen, fietsers en kinderen met gloeistaven zorgen met een lange sluitertijd voor lichtsporen. Daarnaast hoef je niet te blijven staan en wachten tot er iets voorbij komt om te fotograferen, je kan ook zelf aan de slag. Zoek een lege parkeerplaats en laat je vriend of vriendin rijden terwijl jij fotografeert.

Je hebt helemaal geen auto nodig om foto’s te maken met lichtsporen. Je kan in de weer met fietsers, zaklampen, alles wat licht geeft. Experimenteer en ga op pad om de mooiste foto’s te maken.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée