Tips om kinderen te fotograferen

Amy Schutte 425
Kinderen en dieren zijn het moeilijkste om te regisseren en te fotograferen. Ze zitten niet stil en begrijpen niet waarom jij dat van ze vraagt, hebben een beperkte spanningsboog en luisteren vaak maar heel even naar je. Als ze dat überhaupt al doen.

Maar het is heel leuk om kinderen te fotograferen en je kunt met fantastische plaatjes thuiskomen. Je moet alleen een beetje een ‘go with the flow’ mentaliteit hebben en niet te veel van ze verwachten.

In deze video leggen Tony en Chelsea Northrup, twee gerenommeerde fotografen, uit hoe zij te werk gaan.

 

 

Ook hier is het maken van goede foto’s een kwestie van goede voorbereiding. Zoek de omgeving goed uit en neem eventueel rekwisieten mee. Je eigen energie is ook belangrijk; kinderen voelen de stemming goed aan, dus probeer je oorspronkelijke enthousiasme vast te houden. Natuurlijk raakt je geduld misschien gaandeweg een beetje op, maar tel tot 10 of neem even een kleine koffie (of snoep) pauze, om vervolgens weer op volle kracht door te gaan.

Het voordeel is dat kinderen vaak nog niet onzeker worden van een camera, dus maak daar gebruik van. Geniet er ondertussen ook van, want kinderen kunnen heel onverwachts uit de hoek komen en zo de lolligste dingen doen. Zorg dat je het vastlegt!

afbeelding van Amy Schutte
Door: Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy