Tip: Statief gebruiken op een schuine helling

Tip: Statief gebruiken op een schuine helling

Fokelien Broekstra 1144
Je hebt het vast wel eens meegemaakt, je staat op een duin, viaduct of berg en wil op de schuine helling een mooie foto maken. Eigenlijk heb je een statief nodig, maar hoe plaats je die zonder dat je camera naar beneden valt?

Statief

Als we het over de tripod statief hebben, heeft je statief drie poten. Die je apart van elkaar kunt stellen. Een mooi systeem die er voor zorgt dat jij de meest perfecte foto’s kan gaan maken. Zorg bij het klaarzetten van je statief dat je eerst de bovenste delen uitklapt. Het bovenste deel van een statief zijn de meest dikke en dus stevige poten. Begin je onderaan, dan zorg je er voor dat je statief een stuk minder stabiel staat. Een stevig statief is belangrijk bij het plaatsen op een schuine helling. Je wil immers niet dat je camera naar beneden valt.

Op de schuine helling

Plaats je een statief op een schuine helling, zorg er dan voor dat 1 poot op het laagste punt staat. De poot is het anker voor je camera. De andere poten kun je evenwijdig op ongeveer dezelfde hoogte van elkaar neerzetten. Zet het statief nog even goed recht en je kan je camera op het statief gaan monteren. Zet je het statief op deze manier neer, dan is het eigenlijk niet meer mogelijk dat je camera naar beneden valt. Wij hebben de situatie voor jullie uitgetekend om het idee helder te maken. 

Hoe plaats jij je statief op een schuine helling? Gebruik jij dit trucje ook? 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien