Straatfotografie-tip: bezoek eens een andere stad

Straatfotografie-tip: bezoek eens een andere stad

Jasper van Bladel 1034
Straatfotografie is een ontzettend leuke manier van fotografie. Zorg er wel voor dat je ook eens in voor jou minder bekende steden fotografeert. Je zult merken dat dat leuk is én dat je op die manier originelere foto’s maakt.

Bezoek eens een andere stad. Als je altijd naar dezelfde stad gaat, kom je snel in een patroon waarbij je keer op keer dezelfde locaties bezoekt en daardoor steeds met vrijwel identieke foto's thuis komt. Als je een keer een andere stad bezoekt weet je nog niet waar je heen moet voor bepaalde foto's dus ben je sneller verrast door wat je tegenkomt. Ook vallen nieuwe dingen sneller op waardoor je makkelijker leuke en originele foto's maakt. Als je met een local op pad gaat kan het je helpen om bijzondere locaties te vinden, maar laat je niet teveel leiden en blijf zelf goed om je heen kijken. Je wil natuurlijk niet direct in het patroon van je gids vallen.

Wijken

Probeer ook eens in minder ‘bekende’ delen van een stad te fotograferen. Het ligt voor de hand om in het centrum te fotograferen, maar vaak zijn de wijken rondom het centrum ook aantrekkelijk en minder vaak gefotografeerd. Dit kan overigens ook handig zijn als je weinig tijd hebt en toch in je 'eigen' stad wilt fotograferen. Zoek dan een wijk op die je nog niet zo goed kent en ga daar op pad met je camera.